Home » D:News » Explozia unei rachete a miliardarului Elon Musk a distrus satelitul Facebook în valoare de 200 de milioane de dolari. ”Sunt complet dezamăgit” – VIDEO

Explozia unei rachete a miliardarului Elon Musk a distrus satelitul Facebook în valoare de 200 de milioane de dolari. ”Sunt complet dezamăgit” – VIDEO

Publicat: 02.09.2016
Una dintre rachetele companiei Space X a explodat joi dimineaţa în timpul unei prelansări

Racheta Falcon 9 a explodat pe platforma de lansare din Cape Canaveral, suflul exploziei a cutremurat clădirile şi ferestrele de la câţiva kilometri depărtare. Explozia a distrus satelitul Amos-6, deţinut de Facebook, ce trebuia lansat sâmbătă dimineaţa. CEO-ul Space X, Elon Musk, a declarat  că momentan nu se cunoaşte cauza exploziei care nu a provocat nicio victimă, însă accidentul deschide o serie de discuţii referitoare la rachetele reutilizabile pe care omul de afaceri doreşte să le vândă către NASA şi alte companii

Satelitul distrus ar fi trebuit să ofere internet gratuit către 14 ţări din Africa. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, cel care a confirmat distrugerea satelitului, a clasificat accidentul ca unul ,,foarte dezamăgitor”. În urma lansării satelitului în valoare de 200 de milioane de dolari, fondatorul dorea să viziteze diferite ţări pentru a marca evenimentul.

,,Acum mă aflu în Africa, sunt complet dezamăgit de faptul că lansarea rachetei Space X ne-a distrus satelitul care ar fi furnizat conexiune către nenumăraţi antreprenori,” a declarat Zuckerberg. ,,Din fericire am dezvoltat şi alte tehnologi precum Aquila care vor conecta oamenii prin intermediul internetului,” a adăugat el.

Încă nu este clar dacă a fost o defecţiune a rachetei sau a platformei de lansare de pe care sunt evacuaţi oamenii înaintea igniţiei.

Inspectoratul de Urgenţe din Brevard, California, a declarat: ,,Nu există nicio ameninţare a siguranţei publice după incidentul din timpul testelor rachetei Space X din această dimineaţa”.

Clădirile de la o distanţă de câţiva kilometri au fost zguduite de explozia principală şi de cele ce au urmat-o. Racheta era aceeaşi pe care NASA o utilizează pentru a furniza provizii către staţiile spaţiale.

Înaintea fiecărei lansări, Space X realizează teste la sol ale igniţiei reactorului pentru a fi siguri că totul funcţionează corect înaintea lansării oficiale. 

Ambele companii aveau deja încheiate precontracte de vânzare în valoare de 285 de milioane de dolari pentru satelit, respectiv 10 miliarde de dolari pentru rachetele Space X, însă vor fi amânate sau  anulate. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase