Home » D:News » Descoperire bizară în interiorul abdomenului unui bărbat. Medicii au fost ŞOCAŢI atunci când l-au detectat – FOTO

Descoperire bizară în interiorul abdomenului unui bărbat. Medicii au fost ŞOCAŢI atunci când l-au detectat – FOTO

Publicat: 06.09.2016
Până acum, anomaliile au fost descoperite, cu precădere, în cazul bărbaţilor cu vârste de peste 50 de ani.

În momentul în care au evaluat frecvenţa urinară a unui bărbat în vârstă de 62 de ani, medicii au fost şocaţi să descopere în abdomenul acestuia o masă neobişnuită veche de aroape 20 de ani. Descris ca fiind ,,o masă cauciucată netedă, fermă, liber-plutitoare ce măsoară 10 x 9,5 x 7,5 cm şi cântăreşte 220 de grame”, obiectul a fost detectat cu ajutorul tomografiei computerizate, după ce a trecut neobservat în timpul analizelor fizice şi de laborator. 

Anomalia identificată poartă denumirea de ,,corp peritoneal liber”, deoarece se deplasează în mod liber în interiorul gazdei lor. Până în momentul de faţă, au fost descoperite foarte puţine corpuri de acest tip, de cele mai multe ori în timpul intervenţiilor chirurgicale abdominale sau a autopsiilor. 

Specimenul descoperit în cazul bărbatului de 62 de ani era compus dintr-un ţesut acelular fibros în interiorul căruia se afla un corp calcifiat. După ce obiectul a fost îndepărtat, frecvenţa urinară a pacientului a revenit la normal. 

Foto:sciencealert.com/Rachael Sussman et. al.

Deşi nu se cunoaşte cu exactitate cauza apariţiei corpurilor peritoneale libere, medicii presupun că ele se formează în urma răsucirii şi separării apendicelui epoplice, anomalie compusă din grăsimea adunată în membrana ce căptuşeşte cavitatea abdominală. În mod surprinzător, majoritatea diagnosticurilor de acest tip au fost puse unor bărbaţi sănătoşi, cu vârste de peste 50 de ani. 

În imaginile de mai jos pot fi observate imagini din timpul extracţiei unui corp peritoneal liber din abdomenul unui bărbat indian de 64 de ani. 

Foto:sciencealert.com/Sewkani et al. Journal of Medical Case Reports 2011 5:297

Sursa: sciencealert.com

Vă mai recomandăm şi: Boala care nu te mai lasă să dormi niciodată. O maladie ereditară căreia oamenii de ştiinţă nu i-au găsit leacul 

                                              Avertisment mondial: Omenirea ar putea rămâne fără tratament pentru gonoree

                                              Un posibil vaccin împotriva cancerului ar putea exista datorită unor descoperiri genetice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase