Home » D:News » Astronautul Scott Kelly, care a stat un an în spaţiu, subiectul unui film

Astronautul Scott Kelly, care a stat un an în spaţiu, subiectul unui film

Astronautul Scott Kelly, care a stat un an în spaţiu, subiectul unui film
Publicat: 15.09.2016
Kelly este astronautul care a petrecut 340 de zile consecutive în spaţiu.

Compania Sony Pictures, mai exact Amy Pascal şi Elizabeth Cantillon, au obţinut drepturile de adaptare cinematografică a cărţii ‘Endurance: My Year in Space’, care se bazează pe viaţa astronautului Scott Kelly, ce a încheiat în martie o misiune de 340 de zile în spaţiu, scrie hollywoodreporter.com.

Amy Pascal (Pascal Pictures) şi Elizabeth Cantillon (The Cantillon Company) vor produce ecranizarea cărţii de memorie „Endurance: My Year in Space/ Rezistenţă: Anul meu în spaţiu”, ce se bazează pe viaţa astronautului Scott Kelly, scrie Mediafax.

Kelly este astronautul care a petrecut 340 de zile consecutive în spaţiu, în cadrul unei misiuni speciale în Staţia Spaţială Internaţională. Adunând acest număr de zile cu celelalte zile petrecute în alte misiuni, Kelly deţine recordul pentru cele multe zile petrecute în spaţiu de un american, înregistrând 382 de zile departe de Pământ.

Scott este fratele geamăn al lui Mark Kelly, de asemenea astronaut şi soţul fostei membre a Congresului SUA Gabrielle Giffords.

„Rezistenţă: Anul meu în spaţiu”, scrisă de Margaret Lazarus Dean şi programată pentru publicare în noiembrie, anul viitor, de editura Knopf, va urmări luptele timpurii ale lui Kelly, pe când era un elev de nota 7-8; antrenamentul la care a fost supus când era pilot al marinei; dorinţa arzătoare şi competitivă atât a lui, cât şi a fratelui său geamăn, de a deveni astronauţi. Cartea va documenta realizările sale, precum şi încercările, necazurile pe care le-a întâmpinat, în timp ce familia sa trecea atât prin tragedii sau succese pe Pământ.

David Beaubaire va controla proiectul pentru studio, iar Laura Quicksilver pentru compania The Cantillon.

Scott şi Mark Kelly vor fi producători co-executivi, iar Giffords şi Dean vor fi consultanţi.

Pascal Pictures este compania care a produs remake-ul „Ghostbusters/ Vânătorii de fantome” şi „Spider-Man: Homecoming”.

Cantillon, care a fost unul dintre executivii Sony înainte de a intra în rolul de producător, a produs drama „Concussion” în care joacă Will Smith, iar în prezent lucrează la un remake după „Charlie’s Angels/ Îngerii lui Charlie”, care va fi regizat de actriţa Elizabeth Banks.

Drepturile de adaptare cinematografică au fost negociate de UTA, care i-a reprezentat pe Scott Kelly şi agentul de publicare Elyse Cheney.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase