Home » D:News » 8 reguli ca să nu îţi mai fie frică de dentist

8 reguli ca să nu îţi mai fie frică de dentist

8 reguli ca să nu îţi mai fie frică de dentist
Publicat: 19.09.2016
Teama de dentist ne însoţeşte încă din copilărie. Medicul stomatolog Oana Florea crede că această situaţie se poate schimba, dacă avem grijă să respectăm câteva reguli.

„În jur de 12% din pacienţii adulţi suferă de fobie dentară, o formă extremă a fricii de dentist. În această situaţie, aş recomanda efectuarea manoperelor chirurgicale sub anestezie generală, scrie Gândul.

Restul pacienţilor, care manifestă o temere normală, o pot depăşi respectând câteva sfaturi:

1. Apelează la un medic dentist cu experienţă, în care să ai încredere. Vei fi mult mai relaxat ştiind că eşti pe mâini bune.

2. Dacă vrei să eviţi complicaţiile de mai târziu, soluţionează problemele dentare existente cât mai aproape de apariţia lor. Mergi la controlul periodic o dată la şase luni pentru a descoperi cariile incipiente şi pentru a îndepărta tartrul. Cariile superficiale se tratează fără anestezie, fără durere.

3. Dacă sunt necesare tratamente de mare amploare, află de la medic ce înseamnă exact planul de tratament. Vei înţelege exact ce urmează să se întâmple. Odată ce primeşti informaţia completă, te familiarizezi cu totul, iar teama dispare.

4. Programează-te în prima parte a zilei, când eşti odihnit.

5. Alege să faci anestezie locală şi preanestezie pentru a fi complet relaxat.

6. Ascultă muzica preferată în căştile personale pe durata intervenţiei.

7. Apelează la tehnici de relaxare, la exerciţii de respiraţie controlată. Te vor ajuta să învingi stresul şi anxietatea.

8.  În situaţii extreme, poţi apela la premedicaţie anxiolitică, inhalosedare sau chiar la anestezie generală, dacă intervenţia se anunţă complicată şi îndelungată. Sunt sigură însă că nu este necesar să se ajungă atât de departe”, menţionează medicul stomatolog Oana Florea.

Sursa: Gândul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase