Home » D:News » Iată cum poţi evada din ritmul cotidian alert. Top 12 destinaţii din alte vremuri, printre ele se află cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din Europa

Iată cum poţi evada din ritmul cotidian alert. Top 12 destinaţii din alte vremuri, printre ele se află cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din Europa

Iată cum poţi evada din ritmul cotidian alert. Top 12 destinaţii din alte vremuri, printre ele se află cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din Europa
Publicat: 01.10.2016
Este de asemenea cea mai ieftină destinaţie de vacanţă din Europa, conform unui recent raport, şi unul din cele mai bune locuri din lume pentru o vacanţă alpină.
După cum a constatat Robert Nurden când a cumpărat o casă acolo, Bulgaria  este o ţară în afara timpului, unde viaţa este trăită într-un ritm mai lent.

„Ei nu folosesc cuvântul organic aici, pentru că totul este organic”, scria el în 2013 pentru Telegraph Travel. „Cartofii au gust cremos, ardeii îţi lasă gura apă, nucile sunt suculente. Zona rurală este poate aşa cum era cândva cea din Europa occidentală, cu 100 de ani în urmă sau mai mult”.
 
Dar înainte de a începe să-ţi planifici călătoria, mai vezi şi alte 12 destinaţii neatinse de timp.
 
Albania
 
Caroline Shearing de la Telegraph Travel s-a bucurat de o călătorie memorabilă în Albania, anul trecut. „Aerul cald zumzăia de albine în timp ce treceam pe lângă o femeie care trăgea după ea o capră îndărătnică”, scrie ea. „A urmat priveliştea suprarelistă a unui peşte cu gura deschisă care venea clătinându-se spre noi, în timp ce un bărbat pe o bicicletă se lupta să-şi ducă însoţitorul mare şi alunecos. Banda netedă şi cenuşie de drum care ne transportase la graniţa albaneză devenise acum o pistă plină de găuri şi aveam impresia nu doar că am traversat o limită geografică, dar totodată că ne-am întors înapoi în timp.
 
România
 
În satele carpatine din România, cai şi căruţe şi ţărani care duc coase sunt şi acum ceva obişnuit. George Butler, artist din Londra, a făcut aici o vizită, anul trecut. El dorea de fapt să se documenteze în domeniul arhitecturii, dar a ajuns să fie deturnat. „La fel ca întotdeauna, am fost întors din drum de oameni şi de ceea ce făceau ei şi de modul în care o făceau”, spune el. „A doua oară când am fost acolo, clădirile au devenit contextul pentru lucrurile care se petreceau: cositul manual, alimentarea cu apă din fântâni, mulgerea vacilor şi caprelor – întreaga viaţă rurală cotidiană”.

Citeşte continuarea pe Rador

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase