Home » D:News » Armata Statelor Unite ale Americii testează cea mai puternică maşină de teren

Armata Statelor Unite ale Americii testează cea mai puternică maşină de teren

Publicat: 08.10.2016
General Motors (GM) a creat cea mai puternică maşină de teren care va fi testată de armata Statelor Unite ale Americii.

Chevrolet Colorado ZH2 este o maşină de teren electrică echipată cu o pilă de combustie cu hidrogen, care poate fi utilizată ca o sursă de energie portabilă. În ciuda mărimii sale, de aproape 1,8 metri înălţime şi  2,12 metri lăţime, maşina va fi utilizată pentru a evalua operaţiunile secrete pentru supraveghere silenţioasă de la distanţă mică. 

Colorado ZH2 a fost prezentată în cadrul întâlnirii Asociaţiei Armatei Statelor Unite ale Americii şi va fi testată anul viitor, pentru a evalua vehiculele alimentate cu hidrogen în misiunile militare. 

Conform GM, maşina este aşezată deasupra unor cauciucuri de 93 de centimetri, fiind dotată cu suspensii personalizate, pentru a permite traversarea oricărui tip de teren. De asemenea, în interiorul vehiculului se află o priză exportabilă de mare putere la care pot fi încărcate instrumente din exteriorul autoturismului. 

Capacităţile maşinii deschid noi oportunităţi de utilizare a diferitelor aplicaţii, iar GM, împreună cu Tank Automotive Research Army din Statele Unite ale Americii, au creat noul concept la mai puţin de un an de la încheierea contractului.

,,Celulele de combustibil au potenţialul să extindă capacităţile vehiculelor armatei în timpul operaţiunilor silenţioase”

În timpul testelor, armata va încerca abilitatea celulelor de combustibil ZH2 pentru facilitarea operaţiunilor silenţioase, reducând sunetul şi senzorul termal.

Acesta este al doilea vehicul pe care GM l-a fabricat împreună cu armata Statelor Unite ale Americii. 

Sursa: Mail Online

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase