Home » D:News » Cât de dăunător este florul din pasta de dinţi

Cât de dăunător este florul din pasta de dinţi

Cât de dăunător este florul din pasta de dinţi
Publicat: 10.10.2016
Piata este invadată de o mulţime de branduri de pastă de dinţi: cu fluor, fără fluor, pentru albirea dinţilor, anti-tartru, pentru dantura sensibilă, contra sângerărilor gingiilor, dar, înainte de a face experimente, trebuie să ştim ce cumpărăm.

Medicul stomatolog  Oana Florea ne spune la ce să fim atenţi când cumpărăm pasta de dinţi din supermarket, farmacie sau plafar şi dacă este adevărat mitul conform căruia pasta de dinţi cu fluor ar fi dăunătoare sănătăţii.

”Este  indicat să verificăm pe ambalaj dacă pasta de dinţi este aprobată de Asociaţia Medicilor Dentişti din România, că este astfel testată, nu conţine produşi nocivi sau toxici şi este eficientă pentru scopul propus.

Urmatorul criteriu important este ca pasta de dinti să conţină fluor (în doza recomandată vârstei), dovedit fiind că, local, fluorul are acţiune eficientă împotriva cariilor.

În afara de acesta, pastele de dinţi conţin o listă de ingrediente comune (agenţi abrazivi, arome, agenţi de îngroşare, detergenţi, umectanţi), precum şi alţi compuşi în funcţie de producător şi scopul propus (bicarbonat de sodiu, vitamine, compuşi antibacterienienzime, calciu, diverse plante aromatice etc).

Este de preferat să întrebaţi medicul dentist care este pasta recomandată în funcţie de nevoile dumneavoastre individuale. Aceasta trebuie să vă rezolve problema existentă (tartru, gingivită, dinţi sensibili, albire dentară etc) şi să respecte gradul de sensibilitate al dinţilor şi al gingiei.

Citeşte continuarea în Gândul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase