Home » D:News » BMW revoluţionează industria motocicletelor. Iată cum arată motocicleta viitorului-VIDEO

BMW revoluţionează industria motocicletelor. Iată cum arată motocicleta viitorului-VIDEO

BMW revoluţionează industria motocicletelor. Iată cum arată motocicleta viitorului-VIDEO
Publicat: 24.10.2016
Producătorul german BMW a prezentat un concept de motocicletă ce promite să schimbe viitorul transportului motorizat. Modelul Motorrad Vision Next 100 este atât de avansat, încât pilotul nici nu mai are nevoie de cască, susţine compania, citată de Live Science.
Pentru a marca 100 de ani de existenţă, BMW a dezvăluit conceptul unei motociclete desprinse parcă din filmele Science Fiction.
 
Vehiculul pe două roţi are un sistem de auto-balansare, care menţine motocicleta în echilibru, atât în mers, cât şi când stă pe loc.
 
O altă noutate a modelului Motorrad Vision Next 100 este lipsa bordului de control. În schimb, piloţii care nu vor purta o cască, ci nişte ochelari inteligenţi vor vedea pe un ecran cu realitate augmentată toate informaţiile de care au nevoie pentru a conduce vehiculul în siguranţă.

În plus, motocicleta va fi dotată cu un sistem de pilot automat potrivit BMW, care mai precizează că Motorrad Vision Next 100 va avea „zero emisii”, întrucât va fi un model electric.
Printre alte vehicule ale viitorului de la BMW să mai notăm un Rolls-Royce complet autonom, lung de şase metri, dotat cu inteligenţă artificială, cu o banchetă în loc de scaune şi fără volan, precum şi un concept Mini, parţial transparent, care poate fi „chemat” de utilizatori printr-o aplicaţie specifică, maşina venind singură la destinaţie şi funcţionând pe sistemul „car-sharing”.
 
Sursa: Rfi

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase