Home » D:News » Richard J. Albin, medicul care a descoperit metoda revoluţionară de prevenire şi diagnosticare a cancerului de prostată: Există un risc la testele pe animale

Richard J. Albin, medicul care a descoperit metoda revoluţionară de prevenire şi diagnosticare a cancerului de prostată: Există un risc la testele pe animale

Richard J. Albin, medicul care a descoperit metoda revoluţionară de prevenire şi diagnosticare a cancerului de prostată: Există un risc la testele pe animale
Publicat: 25.10.2016
Criochirurgia, şi anume îngheţarea ţesutului afectat, este una dintre modalităţile eficiente de tratare a cancerului non-agresiv, după cum a afirmat prof.dr. Richard J. Albin, unul dintre pionierii din domeniul imuno-oncologiei şi cel care a descoperit antigenul specific prostatic (PSA). Totodată, acesta şi-a exprimat scepticismul în privinţa eficienţei cercetărilor efectuate pe animale în domeniul cancerului.

Prof.dr. Richard J. Albin precizează că metoda criochirugiei, care se perfecţionează constant, înlocuieşte cu succes aceste tipuri de cancer fără nevoia unei intervenţii chirurgicale.

Afirmaţiile au fost făcute luni, 24 octombrie 2016, în cadrul unei conferinţe restrânse în care a explicat pe larg beneficiile antigenului specific prostatic (PSA), modalitatea în care acesta funcţionează şi impactul pe care îl are în prevenirea, diagnosticarea şi tratamentul cancerului de prostată în cazul bărbaţilor.

Acest tip de cancer poate fi de două feluri, agresiv şi non-agresiv, iar PSA-ul are rolul de a identifica unul dintre cele două tipuri, acesta fiind principalul său rol.

Prof. Dr. Richard Albin a explicat, într-o manieră uzuală şi glumeaţă, totodată, modalitatea în care se manifestă cancerul agresiv şi cel non-agresiv, invocând o situaţie în care, într-un bol, se află o broască ţestoasă şi un iepure, iar în momentul în care a făcut referire la tipul non-agresiv, a menţionat că ţestoasa şi iepurele convieţuiesc, liniştiţi, în acel bol, dar în cazul celui agresiv, a invocat exemplul iepurelui care sare din bol către un alt loc. Oferind o explicaţie biologică şi serioasă, totodată, ceea ce a încercat acesta să arate a fost faptul că, în cazul cancerului non-agresiv, afectată este doar prostata şi cancerul poate fi tratat prin aplicarea directă a tratamentului asupra acestei zone, însă în cazul celui agresiv, apar metastaze în alte zone ale corpului, iar decesul nu survine în urma afectării prostatei, ci din cauza acestor metastaze.

Referitor la succesul cercetărilor în cancer, efectuate pe animale, prof.dr. Richard J. Albin, cel care a descoperit PSA, a menţionat că acesta este unul dintre principalele riscuri în ceea ce priveşte dezvoltarea unor asemenea teste: faptul că este posibil ca acestea să nu funcţioneze identic în cazul animalelor şi al oamenilor.

Richard Albin este profesor la Departamentul de Patologie al Colegiului de Medicină din cadrul Universităţii Arizona, în cadrul Centrului pentru Cancer Arizona, dar predă şi la Institutul BIO5. De asemenea, este şi preşedintele Fundaţiei Robert Benjamin Ablin pentru Cercetare în Cancer, fundaţia fondată în memoria tatălui său în anul 1979. A primit titlul de doctor în microbiologie la Universitatea de Stat din New York, în anul 1967, şi deţine distincţia de Doctor Honoris Causa, oferit de către Colegiul Lake Forest. I-a fost înmânat Premiul principal de Excelenţă Ştiinţifică din partea Fundaţiei Haakon Radge pentru Studii Avansate în Cancer. De asemenea, este şi Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Carol Davila” din Bucureşti.

Prof.Dr. Richard J. Albin a fost invitatul principal al primei Conferinţe de Medicină Personalizată desfăşurată în 19 octombrie 2016 în România. 

Faptul că în domeniul medicinei poate fi vorba de metode personalizate şi, mai mult decât atât, că România a făcut cunoştiinţă cu acestea reprezintă un pas înainte către inovaţiile medicale şi, mai ales, în ceea ce priveşte tratarea cancerului, o boală a cărei număr de victime creşte alarmant pe zi ce trece.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase