Home » D:News » Care este cel mai bun restaurant din România şi ce loc ocupă în topul mondial

Care este cel mai bun restaurant din România şi ce loc ocupă în topul mondial

Care este cel mai bun restaurant din România şi ce loc ocupă în topul mondial
Publicat: 27.10.2016
Succesul unui restaurant este determinat de mai mulţi factori. În primul rând, gustul mâncării, aspectul acesteia şi felul în care sunt serviţi clienţii la masă. La fel de importantă este şi atmosfera şi valoarea întregii experienţe.

Aceste criterii intră şi în evaluarea de către oameni pe platforma de călătorie TripAdvisor care tocmai şi-a decis cele mai bune restaurante din Europa în 2016, potrivit Business Magazin.

Primul loc îl obţine un restaurant din Spania numit Martin Berasategui, ce a primit 5 stele din 5 în urma a 977 de recenzii. Localul se află într-un orăşel numit Lasarte, în apropiere de San Sebastian, iar preţul unei mese, în medie, este de 720-1200 de lei, potrivit TripAdvisor.

Locul doi în clasament îl ocupă un restaurant cu trei stele Michelin din Franţa numit Maison Lameloise. Acesta se află în localitatea Chagny şi preţul unei mese se plasează între 473 şi 946 de lei.

Podiumul este încheiat de un alt restaurant franţuzesc numit L’Auberge de l’Ill, urmat de Belmond Le Manoir aux Quat’Saisons din Marea Britanie, apoi urmează Ristorante Don Alfonso 1890 din Italia.

Primul restaurant din România aflat pe lista celor mai bune restaurante din Europa în 2016 este the ARTIST ce se află pe locul 17. Restaurantul bucureştean se bucură de 4,5 din 5 în urma a 663 de recenzii, ceea ce-l face cel mai bun local din România, conform TripAdvisor.

the ARTIST este momentan închis urmând să fie redeschis într-o nouă locaţie pe Calea Victoriei. Topul restaurantelor din România este completat de Bistro GUXT (2), La Pescăria Dorobanţilor (3), Becas Kitchen (4) şi Shakira (5), toate în Bucureşti.

Sursa: Business Magazin

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase