Home » D:News » Cum putem combate stresul şi anxietatea? Cercetătorii au realizat o listă cu 14 sfaturi pentru diminuarea fricii

Cum putem combate stresul şi anxietatea? Cercetătorii au realizat o listă cu 14 sfaturi pentru diminuarea fricii

Publicat: 20.11.2017
Cercetătorii au realizat o listă cu 14 sfaturi pentru reducerea stresului, eliminarea anxietăţii şi a fricii.

1. Respiră adânc!

Respiraţia profundă activează relaxarea corpului ca răspuns instantaneu al hiperexcitabilităţii.

2. Expunerea treptată la lucrurile care induc frică

,,Terapia prin expunere” necesită implicarea treptată a persoanei în activităţi care îi provoacă frică şi anxietate, precum vorbitul în public, mângâierea unui câine. 

3. Exerciţiile fizice

Sursa foto: 123rf.com

Exerciţiile fizice ajută persoanele să se calmeze deoarece în urma acestora sunt eliberate endorfine, care stimulează sistemul imunitar şi cresc temperatura corpului.

5. Recunoaşte când anxietatea devine chinuitoare

Frica pe care unele persoane o au asupra unor lucruri se poate extinde către alte părţi le vieţii sale personale. Aceste persoane ar trebui să determine dacă fricile sunt legate de lipsa de eperienţă. 

6. Priveşte lumea în ansamblu

Realizarea unei liste cu lucrurile care pun persoana în dificultate şi realizarea unei alte liste a lucrurilor care au avut succes poate ajuta persoanele stresate să observe şi lucrurile pozitive din viaţa lor. 

7. Transformă anxietatea în entuziasm

În timpul unui studiu a fost descoperit faptul că persoanele care interpretează frica ca entuziasm şi nu ca stare nervoasă sunt oratori mult mai buni.

8. Banalizează treburile zilnice

Pentru a scăpa de griji persoanele ar trebui să se gândească  că sunt într-un joc unde dacă greşesc pot încerca să rezolve problema într-un alt mod.

9. Afirmaţi valorile de bază

Înaintea unei situaţii stresante,, persoanele ar trebui să se gândească la valorile lor de bază, precum familia sau succesul din carieră şi după aceea ar trebui să noteze de ce este importantă aceea valoare pentru ea.  Acest exerciţiu le va ajuta pe persoane să realizeze care sunt cele mai importante valori din viaţa lor.

10. Ajută-i pe alţii

Sursa foto: 123rf.com

Fie că ţinem uşa deschisă pentru cineva sau ajutăm un copil cu temele pentru şcoală, atunci când oamenii îi ajută pe cei din jur aceştia resimt mai puţine emoţii negative. 

11. Bea cafea regulat

În cadrul unui studiu realizat pe şoareci s-a descoperit că situaţiile stresante pot fi eliminate cu ajutorul cafelei

12. Practicarea meditaţiei

Antrenarea creierului pentru a se focusa pe prezent şi nu pe anxietatea care ţine de viitor poate ajuta la eliminarea fricii şi a depresiei.

13. Vorbeşte cu tine însuţi

În cadrul unui studiu, subiecţii care au utilizat pronumele ,,tu” sau propriul lor nume, în loc de ,,eu”, ca exerciţiu  înaintea unui discurs public au avut mai mare succes.

14. Îmbrăţişează avantajele potenţiale ale stresului

Psihologii spun că stresul poate fi un semn al faptului că viaţa unei persoane are sens. 

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase