Home » D:News » Un bărbat care a căzut într-un izvor termal s-a dizolvat în mai puţin de o zi

Un bărbat care a căzut într-un izvor termal s-a dizolvat în mai puţin de o zi

Publicat: 20.11.2016
În subteranul Parcului naţional Yellowstone se află cel mai mare zăcământ de magmă. Din cauza acestei surse puternice de căldură, reţeaua de apă din jurul parcului poate fi uneori incredibil de fierbinte şi acidă.

În iunie, un bărbat de 23 de ani a căzut într-un astfel de izvor termal şi a murit pe loc. Aparent, acesta căuta un  izvor termal pentru a se îmbăia, atunci când a încercat să testeze temperatura apei, bărbatul a alunecat şi a căzut în apa fierbinte.

Victima a fost găsită moartă în aceiaşi zi, însă oficialii nu reuşeau să ajungă la el pentru a-l trage pe uscat. O furtună i-a forţat să se retragă în aceea noapte şi să continue încercările a doua zi. Când s-au întors la faţa locului, autorităţile nu au mai găsit corpul. Şeful pădurar adjunct, Lorant Veress, a declarat că în aceea zi izvorul era foarte fierbinte şi acid. ,,Cu alte cuvinte, corpul s-a dizolvat,” a declarat el.

Temperatura izvoarelor termale şi gheizerelor din Yellowstone ajunge la 93 de grade Celsius la suprafaţa apei, în adâncime fiind mult mai fierbinte. Acestea sunt înconjurate de garduri şi semnalizate cu indicatoare de averizare 

Sursa: IFL Science

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase