Home » D:News » NASA ar putea pierde dreptul de a cerceta schimbările climatice dacă Trump ar monopoliza controlul asupra ştiinţei

NASA ar putea pierde dreptul de a cerceta schimbările climatice dacă Trump ar monopoliza controlul asupra ştiinţei

Publicat: 25.11.2016
Unul dintre membrii NASA a confirmat că Trump a susţinut faptul că bugetul alocat mediului a fost sistat pentru a se face cât mai multe cercetări astronomice.

Astfel, acesta a afirmat că acest domeniu va fi controlat de către alte agenţii, care vor ţine cont de faptul că există o foarte strânsă legătură între activitatea oamenilor şi încălzirea climatică.

Însă, una dintre cele mai pronunţate controverse este reprezentată de faptul că ştiinţa a devenit politizată. Mai mult, organizaţii precum Administraţia Naţională a Oceanelor şi a Atmosferei cercetează intens schimbările climatice şi, cu toate că NASA s-ar putea apropia de activităţile acestei organizaţii, nu face acest lucru pentru că deja îi oferă un sprijin important, care constă în echipament, metode de cercetare şi cercetători în sine.

Într-un interviu acordat miercuri ziarului New York Times, preşedintele ales al SUA, Donald Trump, părea că a început să ia în considerare problemele generate de încălzirea climatică. Acesta a afirmat că este posibil să existe o strânsă legătură între activităţile oamenilor şi acest fenomen.

Cu toate acestea, este un lucru clar că acestuia îi lipseşte foarte multe cunoştiinţe din domeniile pe care le dezbate. Mai mult, se pare că este de acord cu tot ceea ce activiştii americani afirmă cu privire la aspectele care afectează populaţia, oferindu-le celor care se ocupă de diferite departamente libertatea de a reacţiona aşa cum îşi doresc.

Sursa: IFL Science

Citeşte şi:

Incalzirea globala nu mai poate fi negata

Mai poate fi salvat Pamantul?

Este OFICIAL! Primele 100 de zile ale lui Trump vor avea un impact DEZASTRUOS asupra planetei

5 mari probleme ale ştiinţei pe care Donald Trump le ignoră. ”Ne distrug”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase