Home » D:News » Japonezii îşi bat propriile recorduri. Ce viteză va avea trenul pregătit pentru JO din 2020

Japonezii îşi bat propriile recorduri. Ce viteză va avea trenul pregătit pentru JO din 2020

Japonezii îşi bat propriile recorduri. Ce viteză va avea trenul pregătit pentru JO din 2020
Publicat: 28.11.2016
Atunci când japonezii au lansat trenul de mare viteză Shinkansen, în 1964, momentul a fost perfect: Toky găzduia Jocurile Olimpice de vară şi întreaga lume a putut vedea tehnologia japoneză la lucru.

În 2020, Tokyo va fi din nou oraşul gazdă al Jocurilor Olimpice, iar niponii au decis să profite de moment pentru a pune în circulaţie un nou tren de mare viteză, denumit maglev, care a atins în timpul unui test viteza de 603 kilometri pe oră, scrie Business Magazin.

Denumirea „maglev” se referă la modul de funcţionare, fiind derivată din sintagma „levitaţie magnetică”; astfel, trenurile maglev folosesc câmpuri magnetice pentru a se deplasa, fiind capabile de a atinge viteze superioare trenurilor obişnuite.

Primele oraşele din Japonia legate de o linie maglev vor fi Tokyo şi Nagoya, iar durata va fi de apromixativ 40 de minute.

Trenul realizat de niponi nu este însă cel mai rapid din lume: trenul Hyperloop, anunţat anul acesta de Elon Munsk, ar urma să circule între Los Angeles şi San Francisco cu o viteză de peste 1.00 kilometri pe oră.

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase