Home » D:News » Cei 80 de locuitori ai unui sat au devenit toţi milionari

Cei 80 de locuitori ai unui sat au devenit toţi milionari

Cei 80 de locuitori ai unui sat au devenit toţi milionari
Publicat: 01.12.2016
Toţi cei 80 de locuitori ai satului spaniol Cerezales del Condado au deveni milionari în dolari. Averea lor nu este rezultatul câştigului la El Gordo, loteria naţională spaniolă, ci se datorează faptului că acesta este oraşul de naştere al lui Antonino Fernández.

Fernández a fost cel de al 11-lea membru al unei familii cu 13 copii şi a emigrat în Mexic în 1949, când avea 32 de ani. A evoluat în carieră până la funcţia de CEO al grupului Modelo, compania care produce berea Corona. El a murit în luna august a acestui an, la 99 de ani, vârstă până la care ajunsese miliardar, scrie Business Magazin.

Testamentul lui a prevăzut ca 169 de milioane de lire sterline să fie lăsate locuitorilor Cerezales, satul în care el s-a născut şi a copilărit. Astfel, fiecare dintre locuitorii acestuia au moştenit circa 2 milioane de lire sterline.

Fernández s-a născut pe 13 decemrbie 1977 în sărăcie, iar la 14 ani a fost nevoit să renunţe la şcoală fiindcă părinţii lui nu îşi permiteau taxele. După Războiul Civil Spaniol s-a mutat în oraşul Leon din nordul Spaniei, unde s-a căsătorit cu Cinia González Díez.

În 1949, unchiul soţiei sale, care deţinea grupul Modelo, a invitat cuplul să se mute în Mexic, unde Fernández a şi început să lucreze pentru berărie, ca angajat în depozit.

A avansat treptat în funcţii şi până în 1971 a devenit CEO al companiei. El a ajutat Corona să devină nu numai cea mai populară bere din Mexic, dar şi un adevărat fenomen din punct de vedere al  exporturilor.
Corona Extra este a doua cea mai importată bere la sticlă din Statele Unite ale Americii, cu vânzări anuale de 693 de milioane de dolari. 

Citeşte şi:

Câţi milionari trăiesc în SUA? Un nou studiu dezvăluie un număr record

Un studiu dezvăluie noi maxime istorice: numărul milionarilor şi averea totală la nivel global au atins praguri record

Britanicii numiti John sau Margaret au cele mai mari sanse de a castiga la loterie

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase