Home » D:News » Descoperire neaşteptată în Lacul Detroit, sub care a existat un mic oraş abandonat în 1952

Descoperire neaşteptată în Lacul Detroit, sub care a existat un mic oraş abandonat în 1952

Publicat: 04.12.2016
Sub Lacul Detroit, localizat în Oregon, SUA, al cărui nivel a fost scăzut, a fost descoperit un vagon utilitar, care a fost prima oară observat de către şeriful Dave Zahn.

„La sfârşitul lunii octombrie, atunci când nivelul apei lacului este foarte scăzut, am avut ocazia să observ ce se află pe fundul acestuia, fiind mai mult vorba de o vânătoare de comori”, a afirmat acesta. „Exact acelaşi lucru am vrut să îl fac şi eu, când am observat un lucru vechi, o bucată de istorie chiar pe fundul lacului.”

În acel loc s-a aflat vechiul oraş Detroit, care a existat din 1880 până în 1952, atunci când a fost abandonat pentru a fi construit un baraj, pentru ca zona să fie inundată şi să se formeze Lacul Detroit. În fiecare iarnă, când deversoarele sunt deschise pentru a se face loc pentru apa care va rezulta din topirea zăpezii, în timpul primăverii, părţi din vechiul oraş devin vizibile.

Vechiul oraş Detroit / Sursa: Dave Zahn/ The Vintage News

Cantităţile mici de oxigen de pe fundul lacului au favorizat conservarea vagonului, vechi de mai bine de 100 de ani, şi acesta a putut fi descoperit pentru că nivelul apei nu a mai fost niciodată atât de scăzut precum cel din octombrie 2015. O situaţie similară s-a mai întâmplat în anul 1969.

Vagonul a fost descoperit lângă o gaură octogonală, a cărei identitate nu a putut nimeni să o explice. Cercetătorii care au analizat acest vagon cred că a suferit deteriorări, probabil, când încă era funcţional şi în anii în care s-a aflat sub apă. Mai mult, se pare că acela nu s-a aflat, iniţial, în acel loc, ci a putut ajunge acolo din orice altă parte a oraşului sau în urma scurgerii apei. Inundaţia din anul 1964 a mutat foarte multe elemente din locul lor de baştină.

Sursa: The Vintage News

Probabil că vor mai dura decenii până când nivelul apei din acel loc să fie atât de scăzut.

Sursa: The Vintage News

Citeşte şi:

Cum reînvii un oraş? O fundaţie americană are o idee inedită

O nouă febră a aurului i-a cuprins pe aceşti oameni după ce seceta din California a secat mai multe râuri din munţi. „După şapte ore de muncă, iată ce am găsit”

Muzicienii din Detroit vor compune o simfonie a străzii, pe baza zgomotelor din oraş

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase