Home » D:News » Benzile desenate despre Maria Antoaneta care trebuie să convingă japonezii să revină în Franţa

Benzile desenate despre Maria Antoaneta care trebuie să convingă japonezii să revină în Franţa

Benzile desenate despre Maria Antoaneta care trebuie să convingă japonezii să revină în Franţa
Publicat: 02.12.2016
Benzile desenate "Marie-Antoinette, La jeunesse d'une reine", o înfăţişează pe soţia lui Ludovic al XVI-lea în societatea curţii de la Versailles,o lume cu uzanţe şi cod moral.

Cartea e menită să convingă turiştii japonezi să revină în Franţa, în ciuda fricii generate de atacurile teroriste din Paris.

Turiştii japonezi aduceau un profit considerabil Franţei, înaintea atacurilor teroriste din Paris, de pe 13 noiembrie. „Japonezii au fost mereu interesaţi de cultura franceză, mai ales de Palatul Versailles. Pentru ei, Maria Antoaneta este regina care reprezintă cel mai bine Franţa. Acesta este personajul care întruchipează prinţesa perfectă din Vest”, a declarat Satoko Inaba, directorul editorial pentru secţiunea de benzi desenate a editurii Glénat, potrivit Le Figaro.

Cartea de benzi desenate „Marie-Antoinette, La jeunesse d’une reine” de Fuyumi Soryo, o descrie pe soţia lui Ludovic al XVI-lea, ajunsă de la vârsta de paisprezece ani în societatea de la Versailles. Povestea reginei Maria Antoaneta a fost dezvăluită japonezilor de saga „Rose de la Versailles”, publicată în Japonia, în anii 1970. De atunci, Maria Antoaneta a devenit o figură populară în Japonia.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase