Home » D:News » Alimentul care poate fi otravă pentru organism

Alimentul care poate fi otravă pentru organism

Alimentul care poate fi otravă pentru organism
Publicat: 18.12.2016
Dulciurile consumate în perioada sărbătorilor pot avea repercusiuni nedorite asupra dinţilor, dar şi asupra întregului organism. Pentru a preveni asta, este bine să reducem pe cât posibil consumul produselor care conţin zahăr şi să optăm pentru cele cu înlocuitor.

Zahărul conţinut de toate aceste produse atacă smalţul dinţilor, provoacă carii şi urgenţe medicale greu de rezolvat în perioada în care multe cabinete stomatologice sunt închise

 “Zahărul este o otravă pentru întregul organism uman, nu doar pentru dinţi. Societatea modernă a ajuns să consume zilnic cantităţi impresionante de zahar rafinat, acesta găsindu-se ascuns în tot felul de alimente procesate, alături de binecunoscutele dulciuri consumate în exces. S-a calculat că un adult european consumă circa 40kg zahăr/an,  iar asta duce la grave probleme de sănătate, în special prin slăbirea sistemului imunitar. Organismul uman devine mai vulnerabil pentru bacterii, viruşi, ciuperci şi dezvoltă astfel diverse afecţiuni.

 Zahărul trebuie pe cât posibil înlăturat din alimentaţie. Pentru perioada de trecere si acomodare, se pot folosi îndulcitori alternativi, ca extract de stevie, xylitol, sirop de arţar, melasă etc. Fructele proaspete sau smoothie-urile din fructe şi laptele de migdale sunt de consumat între mese, şi înlocuiesc dulciurile clasice.

Studiile actuale arată că Xylitolul, înlocuitorul zahărului, protejează dinţii de carie, reduce placa bacteriană si favorizează mineralizarea. Este recomandabil chiar ca, după fiecare masă, să se consume gumă de mestecat cu xylitol”, explică dr. stomatolog Oana Florea.

Sursa: Gandul

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce aliment produce cea mai mare dependenţă. După cercetări intense, oamenii de ştiinţă au aflat răspunsul

Ce aliment reduce riscul apariţiei diabetului

Care este legătura dintre consumul de apă şi obezitate

Tratament inedit pentru obezitate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase