Home » D:News » Oraşul unde numărul păpuşilor este mai mare decât cel al locuitorilor-Galerie Foto

Oraşul unde numărul păpuşilor este mai mare decât cel al locuitorilor-Galerie Foto

Oraşul unde numărul păpuşilor este mai mare decât cel al locuitorilor-Galerie Foto
Publicat: 26.12.2016
Satul Nagoro, din sud-vestul insulei Shikoku, Japonia, a fost cândva casa a sute de locuitori. Dar în timp populaţia satului a a scăzut drastic deoarece tinerii locuitori au părăsit locul în căutarea unui loc de muncă mai bun. Singurii rezidenţi ai locului au rămas vârstnicii.

La începutul anilor 2000, când Ayano Tsukimi s-a întors acasă, în Nagoro, după câţiva zeci de ani trăiţi în Osaka, femeia s-a întristat văzând că satul a devenit unul fantomă.  Aşa a început să creeze păpuşi în mărime naturală, câte una pentru fiecare locuitor care a părăsit satul.

Galerie foto

vezi galeria
4 foto

Păpuşi îmbrăcate colorat au fost aşezate lângă un magazin, altele în haine de iarnă au fost aşezate în staţia de autobuz. Păpuşile sunt peste tot şi depăşesc numărul locuitorilor cu 10 la unul. 

Tsukimi şi-a descoperit talentul pentru această abilitate din întâmplare, atunci când, pentru a proteja legumele din câmp, realiza sperietori de ciori care, consideră ea, semănau cu tatăl său. De atunci, femeia a confecţionat 350 de sperietori de ciori realizate pe o bază din lemn şi îmbrăcate în ziare pentru volum. Apoi, aceasta le-a îmbrăcat în haine vechi. Tsukimi trebuie să aibă grijă de ele continuu, deoarece se degradează din cauza soarelui sau a ploii. În prezent, păpuşile din Nagoro atrag turiştii, iar femeia are grijă ca acestea să fie mereu impecabile. 

La 65 de ani, Ayano Tsukimi este cea mai tânără locuitoare a satului. Şcoala din Nagoro s-a închis încă din 2012, după ce ultimii doi copii au absolvit. 

Mai jos puteţi urmări imagini cu păpuşile lui Tsukimi.

Sursa: Youtube/ODN

Sursa: Amusing Planet

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase