Home » D:News » Înainte de a pleca de la Casa Albă, Barack Obama a luat o decizie DRASTICĂ. Ce va face Trump?

Înainte de a pleca de la Casa Albă, Barack Obama a luat o decizie DRASTICĂ. Ce va face Trump?

Înainte de a pleca de la Casa Albă, Barack Obama a luat o decizie DRASTICĂ. Ce va face Trump?
Publicat: 22.12.2016
Preşedintele Barack Obama va interzice forajele marine în zona Arctică controlată de Statele Unite ale Americii.

Prin noua reglementare se doreşte conservarea speciilor marine importante şi protejarea mediului înconjurător de scurgerile de petrol. Măsura face parte din programul de protecţie a mediului a lui Obama. În contrast, preşedintele ales Donald Trump a promis că va susţine industria de petrol şi gaze naturale, prin înlăturarea reglementărilor privind protejarea mediului ale lui Obama. 

Reglementarea preşedintelui Statelor Unite ale Americii este susţinută de legea din 1953 care îi oferă preşedintelui autoritatea de a bloca forajele din anumite zone marine controlate de guvernul federal al SUA.  Pe termen scurt, Trump nu va putea elimina această restricţie.  Interzicerea forajelor din Arctica reprezintă a schimbare drastică a priorităţilor lui Obama care a influenţat creşterea producţiei de petrol în timpul mandatului său şi care în ultimii ani a urmărit forarea combustibililor fosili din Arctica ca parte a strategiei sale de dezvoltare a industriei energetice. 

Cu o lună în urmă, Obama şi-a prezentat susţinerea în ceea ce priveşte interzicerea forajelor marine timp de cinci ani, perioada începând din 2017.  Acţiunea sa a avut loc după ce şi Canada a interzis forajele marine din Arctica pe termen nedefinit. 

Sursa: Time

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase