Prima pagină D:News

Un preot păgân poartă coarne de capră în fotografia de permis auto, după ce a convins autorităţile-VIDEO

Monica Stoica 12.22.2016 | ● Vizualizări: 2099
Sursa: Captura Youtube     + zoom
Galerie foto (1)

Phelan Moonsong, care se recomandă drept preot păgân, a convins recent autorităţile din statul american Maine să-i permită să poarte coarne de capră în fotografia pentru permisul auto eliberat de stat, informează Washington Post.

Preotul păgân şi-a câştigat dreptul să poarte coarne de capră în fotografia pentru permisul auto, după ce a afirmat în faţa autorităţilor din statul american Maine că sunt "veşminte religioase".
 
Nu contează cât de multe articole de îmbrăcăminte poartă Phelan Moonsong, atunci când iese pe uşa casei în fiecare zi: Dacă nu poartă perechea lui preferată de coarne de capră, preotul păgân nu este în acord cu religia pe care o practică.
 
Cu excepţia momentele în care bărbatul, în vârstă de 56 de ani, din oraşul Millinocket, statul american Maine, doarme sau se scăldă, iubitele lui coarne de capră sunt rareori îndepărtate de pe capul preotului păgân.

Istoria datează încă de când a pus mai întâi ochii pe coarne, la o adunare de grup pentru bărbaţii adepţi ai păgânismului, în 2009. Un prieten a cărui capră murise recent, a ţinut să ofere ofrandă coarnele membrilor grupului. Nimeni nu a vrut suvenirul; Moonsong povesteşte că n-a putut iniţial să creadă că poate fi atât de norocos
 
Aşa că a luat coarnele acasă, a forat găuri mici în fiecare şi le-a ataşat pe frunte, folosind saule cu cârlige de pescuit pe care a plătit 50 de lire. Şi-a înfăşurat elastic în jurul capului şi le-a montat. Viaţa lui s-a schimbat. Phelan este preot al lui Pan. "Am ajuns să mă simt foarte ataşat de coarne şi au devenit o parte din mine şi o parte din practica mea spirituală", a spus Moonsong, menţionând că îşi umezeşte periodic coarnele în patchouli şi ulei de cedru pentru a le menţine în stare proaspătă şi tăbăcită. "Coarnele fac parte din ţinuta mea religioasă."
 
Moonsong mărturiseşte că în luna august oficialii de la Biroul de autovehicule din Bangor i-au spus că va trebui să elimine coarnele pentru a primi un permis auto emis de stat. Când a încercat să explice angajaţilor biroului care el este un "preot al Pan" - unul care consideră coarnele lui drept "antene spirituale" - oficialii n-au afişat nicio emoţie.
 
Replica lor a fost că aceste coarne ar trebui să fie aprobate de către secretarul de stat Maine. "Ea mi-a spus că trebuie să trimit unele documente sau religioase, nişte texte pentru a arăta de ce a fost necesar pentru mine să port coarne", a spus Moonsong. "Am zis: Bine, voi merge mai departe. o voi face, dar mi s-a părut o cerinţă oneroasă.". Moonsong a trimis un eseu personal pentru a-şi motiva alegerea, în care a explicat importanţa coarnelor sale, împreună cu patru lucrări ştiinţifice, inclusiv un text cu denumirea "Pagan Religions: A Handbook for Diversity Training."
 
Sursa: Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi următorele articole: