Home » D:News » Povestea miliardarului necunoscut care şi-a sporit averea cu 1.000% peste noapte

Povestea miliardarului necunoscut care şi-a sporit averea cu 1.000% peste noapte

Povestea miliardarului necunoscut care şi-a sporit averea cu 1.000% peste noapte
Publicat: 02.01.2017
Luiz Alves Paes de Barros este o enigmă pentru cercurile financiare din Sao Paulo, capitala Braziliei; la 69 de ani, i se spune miliardarul necunoscut, pentru că a reuşit să adune o avere uluitoare într-un fel în care, se pare, nu a tentat pe nimeni altcineva: investind în fonduri de venture capital şi în acţiuni bursiere, relatează Bloomberg.
Se pare că unul dintre pariurile sale cele mai spectaculoase a fost o investiţie într-o afacere de retail numită Magazine Luiza SA.
Pe la sfârşitul lui 2015, Barris a investit în retailerul de pe piaţa braziliană iar cheltuiala lui a meritat din plin. În urmă cu un an retailerul înregistra rezultate foarte proaste, iar acum câştigurile sale au ajuns de zece ori mai mari. Altfel spus, în creştere cu 1.000%. Această evoluţie a propulsat hedge fondul pe care îl administrază miliardarul brazilian într-un star financiar.
 
Dar acesta este doar cel mai recent succes al miliardarului brazilian, care anterior a mai bifat câştiguri spectaculoase. La începutul carierei sale, se ocupa de trading în ceea ce avea să devină, peste ani, Credit Suisse Hedging-Griffo. Apoi, vreme de aproape jumătate de secolo Barros s-a preocupat aproape exclusiv doar de înmulţirea propriilor bani, la bursa braziliană. Conform estimărilor, averea sa personală depăşeşte un miliard de dolari.
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase