Home » D:News » Un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta

Un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta

Un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta
Publicat: 07.01.2017
Fondatorul WikiLeaks a declarat, în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate Fox News, că un adolescent ar fi putut să acceseze contul de e-mail al lui John Podesta, şeful campaniei lui Hillary Clinton, şi să sustragă mesajele pe care site-ul le-a publicat în timpul campaniei de anul trecut.
„Am publicat mai multe…e-mailuri care arată cum Podesta răspunde la un e-mail care foloseşte metoda de fraudare electronică numită phishing”, a spus Julian Assange în prima parte a interviului, difuzat marţi noapte. „Podesta a dezvăluit (n.r. răspunzând la acel e-mail) că parola sa este cuvântul ‘password’. Propria sa echipă i-a spus că acest e-mail pe care l-aţi primit este perfect valid. Deci (…) un copil de 14 ani ar fi putut accesa contul de e-mail în felul acela”, a mai spus Assange.
 
Assange a mai spus că Clinton însăşi nu a făcut „aproape nicio încercare” de a-şi securiza e-mailurile private de faţă de statele ostile în timpul cât a ocupat funcţia de secretar de Stat.
 
„Acum să vedem, a încercat ea să-şi securizeze e-mailurile faţă de republicani? Probabil”, a spus Assange. Dar în ceea ce priveşte statele, nu a existat aproape nicio încercare”, a continuat el.
 
Julian Assange a acordat interviul la ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat din iunie 2012.
 
El a refuzat din nou să spună care este sursa care a transmis către WikiLeaks documente furate din căsuţa de e-mail a lui John Podesta, şeful campaniei candidatei democrate Hillary Clinton.
 
Hillary Clinton a acuzat Guvernul rus că ar fi responsabil de aceste scurgeri de informaţii, punct de vedere împărtăşit şi de Administraţia americană, şi a acuzat WikiLeaks că l-a ajutat pe adversarul său republican, Donald Trump, care a câştigat alegerile prezidenţiale.
 
CIteşte continuarea pe Mediafax
 
Vă recomandăm să citiţi şi urmtăoarele articole:
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase