Home » D:News » Ce vor face activiştii pentru legalizarea marijuanei la învestirea lui Donald Trump

Ce vor face activiştii pentru legalizarea marijuanei la învestirea lui Donald Trump

Ce vor face activiştii pentru legalizarea marijuanei la învestirea lui Donald Trump
Publicat: 09.01.2017
Militanţii cer legalizarea canabisului la nivel federal în Statele Unite ale Americii.

Activiştii din oraganizaţia DC Cannabis Coalition, care militează pentru legalizarea marijuanei, intenţioneză să distribuie gratis jointuri la ceremonia de învestirea a lui Donald Trump.

Grupul DC Cannabis Coalition intenţionează să înceapă distribuirea jointurilor la ora 8 dimineaţa, pe 20 ianuarie, data ceremoniei de învestire a lui Donald Trump, în partea de vest a Dupont Circle în Washington D.C., unde marijuana în scop recreaţional şi de agrement este legală.

Apoi, manifestanţii vor merge la National Mall, unde va începe protestul real. „Mesajul principal este că e timpul să fie legalizat consumul de canabis la nivel federal”, a declarat Adam Eidinger, fondatorul DCMJ, un grup de rezidenţi din Washington, care a introdus şi a contribuit la obţinerea Iniţiativei 71, un document istoric în istoria tribulaţiilor oraganizaţiilor care doresc legalizarea drogului. Iniţiativa 71 a atestat drept legală posesia a cel mult 2 uncii de marijuana.

Mai mult, Iniţiativa 71 a acordat dreptul cetăţenilor districtului să crească şi să ofere marijuana, dar nu s-o vândă. Eidinger este îngrijorat, totuşi, că toate aceste progrese vor fi în van pentru viitoarea administraţie prezidenţială, deoarece preşedintele ales Donald Trump l-a desemnat procuror general al SUA pe Jeff Sessions.

„E un tip care recent, în aprilie, a spus că are în vedere impunerea vehementă a legii federale privind marijuana în toată ţara. Sessions a spus marijuana este periculoasă”, a declarat Eidinger. Marea „distribuţie” de marijuana, pusă la cale de DC Cannabis Coalition este legală, atâta timp cât se petrece pe teritoriul Washingtonului.

Vor fi distribuite 4,200 de jointuri, asigură Eidinger. Apoi, la 4 minute şi 20 de secunde în intervalul discursului lui Trump (420 este cunoscut pe plan internaţional drept codul pentru marijuana), protestatarii sunt încurajaţi să-şi aprindă jointurile. Această acţiune este ilegală. „Noi o să le spunem protestatarilor că dacă fumează pe proprietatea federală, riscă să fie arestaţi. Dar asta este o formă de nesupunere civilă”, a spus Eidinger. „Cred că e un protest de bun augur. Dacă cineva vrea să ia parte, riscă arestul, dar este un protest şi se ştie, National Mall este un loc pentru manifestaţii.” Eidinger a mai declarat că nu este un eveniment anti-Trump, sau o încercare de a perturba ceremonia. Toata lumea este binevenită. „Dacă există oameni din Texas, fani ai acelor „cowboys” legendari, un om care merge pe stradă cu o pălărie de cowboy şi o haină de blană şi ajunge până la demonstraţia noastră, vreau ca el să se simtă binevenit în Washington”, a mărturisit Eidinger, potrivit usatoday.com.

Sursa: Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Donald Trump susţine că TORTURA este eficientă. Specialiştii îl contrazic

Iniţiativele lui Trump privind schimbările climatice aduc câştiguri enorme Rusiei

5 mari probleme ale ştiinţei pe care Donald Trump le ignoră. ”Ne distrug”

Este OFICIAL! Primele 100 de zile ale lui Trump vor avea un impact DEZASTRUOS asupra planetei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase