Home » D:News » După ce vedem aceste imagini, este foarte posibil să alegem să mâncăm următoarele alimente

După ce vedem aceste imagini, este foarte posibil să alegem să mâncăm următoarele alimente

După ce vedem aceste imagini, este foarte posibil să alegem să mâncăm următoarele alimente
Publicat: 15.01.2017
Într-un studiu recent, experţii din domeniul sănătăţii arată că ceea ce vedem în mediul înconjurător, cum ar fi operele de artă sau simplele imagini, reprezintă un element cheie care îi poate ajuta pe oameni să facă alegeri mai sănătoase atunci când vine vorba, în special, despre alimentaţie. Această descoperire poate ajuta în lupta cu obezitatea, potrivit studiului citat de Time.

Cercetarea a fost făcută de experţii de la Universitatea din Berna şi conţine, de fapt, două studii care testează impactul pe care vizionarea a două sculpturi foarte cunoscute ale artistului elveţian Alberto Giacometti îl au asupra alegerilor culinare ale unei persoane. 

Primul studiu a implicat 114 persoane cărora li s-a arătat o imagine a unor sculpturi extrem de subţiri. O parte dintre participanţi au văzut imaginile cu sculpturile lui Giacometti proiectate cu ajutorul unui videoproiector pe un perete al unei încăperi, în timp ce ceilalţi nu au văzut aceste proiecţii. Tuturor li s-au dat apoi afine şi ciocolată şi li s-a spus că pot mânca atât cât îşi doresc. În cazul femeilor şi bărbaţilor din grupul celor cărora li s-au arătat imaginile s-a observat o reţinere în ceea ce priveşte consumul de ciocolată, în timp ce celălalt grup nu a avut nicio problemă în a mânca din aceasta. 

În cel de-al doilea studiu au fost implicate 60 de pesoane care au fost rugate să spună primul cuvânt care le vine în minte urmărind fragmente din cuvinte legate de sănătate sau greutate corporală care apăreau pe un ecran. Înainte să treacă prin această probă, o parte dintre oameni au văzut imaginile cu sculpturile lui Giacometti.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase