Home » D:News » De ce bărbaţii tineri sunt atraşi de femei mai în vârstă. Ce poate ascunde o astfel de legătură

De ce bărbaţii tineri sunt atraşi de femei mai în vârstă. Ce poate ascunde o astfel de legătură

De ce bărbaţii tineri sunt atraşi de femei mai în vârstă. Ce poate ascunde o astfel de legătură
Publicat: 24.01.2017
Specialiştii au convingerea că bărbaţii se simt în siguranţă lângă o femeie matură, pentru că o percep ca pe o mamă. De multe ori însă, aceste relaţii pot avea la bază motive ce nu pot fi înţelese.

„Din perspectivă psihanalitică putem spune că bărbatul vede într-o femeie matură “o mamă” sau toate acele calităţi care i-au lipsit în copilărie şi care sunt oferite de o mamă fiului ei. Astfel, este posibil ca un bărbat să se simtă atras sau îndrăgostit de o femeie cu 20 de ani mai în vârstă, pentru că aceasta îl face să se simtă dorit, alintat, mângâiat, echilibrat. De asemenea, într-o astfel de relaţie se simte motivat pentru a atinge un anume scop, ce poate consta într-o familie unită, un rol social sau profesional.

Sexualitatea poate fi un alt motiv important pentru bărbatul respectiv. Din această perspectivă, acesta se poate simţi mult mai împlinit sau mai satisfăcut decât s-a simţit vreodată”, subliniază psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gândul.

Astfel, bărbatul se poate îndrăgosti de ceea ce primeşte de la acea femeie, dar nu a primit de la mamă sau de la alte femei pe care le-a întâlnit.

„Să nu uităm un alt aspect psihologic important, o astfel de femeie va dori, poate mai mult decât una mai tânără, să ţină acel bărbat pentru ea. Şi, pentru  a-şi realiza visul, aceasta va fi dispusă să facă eforturi infinit mai mari, pe toate planurile.

În concluzie, un bărbat poate vedea într-o femeie mai mare decât el “o mamă”, metaforic vorbind, cu tot ceea ce poate oferi aceasta. Un model care îl va face să se simtă deosebit şi astfel să obţină rezultate cu mult peste ceea ce şi-a imaginat el că va putea realiza vreodata. Sau îl poate securiza afectiv, sexual, prin eforturile pe care le face şi pe care nu le-a mai întâlnit la o persoană de aceeaşi vârstă cu el.

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase