Home » D:News » Noile destinaţii preferate de români în 2017

Noile destinaţii preferate de români în 2017

Noile destinaţii preferate de români în 2017
Publicat: 26.01.2017
Românii preferă să călătorească în interiorul Europei, căutând destinaţii precum Cipru, dar şi în Africa şi Asia, pentru vacanţe exotice, numărul celor interesaţi să călătorească cu avionul în ţară crescând semnificativ, pe fondul economisirii de timp şi bani, potrivit datelor momondo.ro.
Potrivit datelor momondo.ro care indică principalele tendinţe de călătorie ce se pot regăsi în anul 2017, românii sunt tot mai interesaţi să călătorească în România cu avionul, pentru a economisi bani şi timp. Zborurile interne au înregistrat cea mai mare creştere în căutări (+664%), fiind pe prima poziţie în topul destinaţiilor către care românii au ales să călătorească cel mai mult în 2016. Cererile de zbor au fost făcute în mod constant pentru principalele aeroporturi din ţară, din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, acest lucru fiind posibil în principal datorită numeroaselor oferte de zbor pe care operatorii low-cost le pun la dispoziţie începând din 2016, informează Mediafax
 
Grecia nu este o destinaţie nouă în topul preferinţelor românilor, însă este destinaţia europeană cu cea mai mare creştere în căutările acestora (+202%) în 2016 faţă de anul precedent. O explicaţie ar putea fi stabilitatea politică după evenimentele din 2015 (referendum privind programul de austeritate economică), precum şi o uşoară scădere a preţurilor. Atena este principala destinaţie preferată de români, căutările pe site-ul momondo.ro înregistrând o creştere de 231% în 2016 comparativ cu anul precedent.
 
Românii au căutat în 2016 numeroase oferte de zbor către Cipru, cu 105% mai mult decât în 2015. „Un factor determinant în acest sens poate fi instabilitatea din Turcia, care a determinat reorientarea cererii către Cipru”, a declarat Mircea Giurcă, Marketing Manager momondo România.
 
Croaţia completează topul destinaţiilor în creştere, cu +152% în căutări anul trecut comparativ cu 2015. Interesul crescut al românilor pentru Croaţia se datorează în principal destinaţiei Dubrovnik, o nouă alternativă la litoralul bulgăresc.
 
Creşteri semnificative în căutările românilor sunt întâlnite, de asemenea, în cazul ţărilor latine Portugalia şi Italia, care rămân pe poziţii de top în destinaţiile preferate de conaţionali, cu +90% şi, respectiv, +70% în 2016 faţă de 2015.
 
Spania este, de asemenea, o destinaţie care se află în continuare în preferinţele călătorilor români şi, mai mult, ale echipelor sportive româneşti – pentru cantonamente. La fel ca Italia, Spania este pentru români una dintre principalele destinaţii de călătorie în interes de serviciu sau pentru vacanţe. Destinaţia care a înregistrat cea mai mare creştere în căutări este Tenerife (+89%).
 
Interesul românilor de a călători către Germania a scăzut cu 21% în 2016 faţă de 2015, perioadă în care Germania a fost ţinta atacurilor teroriste. Cu toate acestea, căutările de zbor către Berlin au fost cu 214% mai multe anul trecut decât în 2015, ceea ce menţine Germania în topul preferinţelor românilor.
 
La graniţa de Est a Germaniei şi în topul destinaţiilor celor mai căutate de către călătorii români se poziţionează Polonia. Cu o creştere de 43% în căutări în 2016, Polonia rămâne una dintre principalele ţări de care tot mai mulţi români sunt interesaţi. În acelaşi plan al creşterilor semnificative în 2016 se află şi Ungaria, având cu 204% mai multe căutări faţă de 2015.
 
Comparativ cu 2015, interesul călătorilor români pentru destinaţiile exotice din Asia şi Africa a crescut semnificativ anul trecut. Cea mai mare creştere în căutările efectuate pe site-ul momondo.ro în 2016 a fost pentru Seychelles (+210%). Pe a doua poziţie în topul preferinţelor, la o distanţă de doar câteva procente, se află Tanzania şi Indonezia, în creştere cu 142%, respectiv 139% în 2016. De asemenea, căutările mai multor români s-au îndreptat anul trecut şi către Maldive şi Maroc, cu +82% şi +44% faţă de anul 2015.
 
Numeroşi români au fost atraşi anul trecut de Islanda şi Rusia. Cu o creştere de +116% în căutări în 2016 faţă de un an înainte, Islanda este o destinaţie din ce în ce mai populară în rândul conaţionalilor. Faţă de 2015, Rusia a înregistrat, la rândul ei, o cerere mai mare din partea românilor anul trecut, de 89%. Cele mai multe căutări efectuate au fost pentru marile oraşe-port, Moscova şi Sankt Petersburg.
 
De partea cealaltă, cu cele mai mari scăderi în preferinţele românilor sunt Turcia şi Egipt. Căutările către Turcia au înregistrat o scădere semnificativă în 2016 faţă de 2015 iar aceste rezultate pot veni pe fondul tensiunilor deja existente la nivel social şi al instabilităţii politice din 2016. Specialiştii momondo.ro au observat, astfel, faptul că românii evită să călătorească în zone cu ameninţări teroriste, aşa cum este şi cazul Egiptului, pentru care s-au înregistrat mai puţine căutări în 2016 comparativ cu 2015.
 
Specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au analizat preferinţele călătorilor români pe durata a doi ani, 2015 şi 2016, şi au identificat principalele tendinţe de călătorie care se pot regăsi în anul 2017.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase