Home » D:News » REVOLTA oamenilor de ştiinţă împotriva lui Trump. ”Ştiinţa nu este un domeniu partizan. Ştiinţa este fundaţia societăţii noastre”

REVOLTA oamenilor de ştiinţă împotriva lui Trump. ”Ştiinţa nu este un domeniu partizan. Ştiinţa este fundaţia societăţii noastre”

REVOLTA oamenilor de ştiinţă împotriva lui Trump. ”Ştiinţa nu este un domeniu partizan. Ştiinţa este fundaţia societăţii noastre”
Publicat: 29.01.2017
Oamenii de ştiinţă de la diverse instituţii creează o mişcare de rezistenţă online folosind conturi false de Twitter prin care susţin instituţiile cenzurate.

Publicaţia IFL Science susţine că ştiinţa este sub asediu şi că „forţele întunecate ale anti-intelectualismului au preluat puterea”. Una câte una, mai multe agenţii federale de cercetare sunt forţate la tăcere şi le sunt interzise discuţiile în mediul online cu privire la cercetări. Deşi conturile de Twitter sunt încă active, referinţele la schimbările climatice au fost eliminate.

Din fericire, cercetătorii au creat conturi neoficiale de Twitter pentru susţinerea instituţiilor cenzurate. Pentru că nu sunt legate în mod direct de agenţiile federale, administraţia Trump nu poate face nimic.

Unul dintre aceste conturi este @RogueNASA, care se descrie ca fiind „echipa rezistenţei neoficiale a NASA”. Un mesaj spune că „ştiinţa nu este un domeniu partizan. Ştiinţa este fundaţia societăţii noastre”.

Alt cont este @altUSEPA, care susţine cauza agenţiei EPA (Environmental Protection Agency), care a fost ameninţată cu cenzura, oprirea finanţării şi chiar închiderea. Într-una dintre postări, echipa din spatele contului menţionează politica EPA de a „conduce, utiliza şi comunica ştiinţa cu onestitate, integritate şi transparenţă, în cadrul şi în afara agenţiei”.

În afară de acestea, s-au mai creat o sumedenie de conturi, precum @AltHHS, cu scopul de a susţine HHS (Department of Health and Human Services), sau @AlternativeNWS, pentru a susţine NWS (National Weather Service).

Această rezistenţă nu rămâne doar în mediul online. Oamenii de ştiinţă plănuiesc să efectueze un marş la Washington pentru a protesta împotriva libertăţii academice. Anunţul a fost de asemenea publicat pe Twitter pe contul @ScienceMarchDC

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Trump pune sub investigaţie amănunţită cercetările cu privire la încălzirea globală. Investigatorii vor fi numiţi politic. ”Orice este subiectul verificării”

Donald Trump, NOUL PREŞEDINTE al Statelor Unite ale Americii. Efectele NEGATIVE ale rezultatelor alegerilor prezidenţiale din SUA asupra ştiinţei

Ce spune semnătura lui Donald Trump despre personalitatea sa?

La nici trei zile de la învestirea în funcţie, Trump a decis ştergerea unui document foarte important de pe pagina oficială a Casei Albe. Are implicaţii majore inclusiv asupra oamenilor

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase