Home » D:News » Turiştii străini au pus România în top zece creşteri în UE. Cine conduce clasamentul

Turiştii străini au pus România în top zece creşteri în UE. Cine conduce clasamentul

Turiştii străini au pus România în top zece creşteri în UE. Cine conduce clasamentul
Publicat: 31.01.2017
Turiştii străini au petrecut cu 9% mai multe nopţi în hotelurile şi pensiunile locale, evoluţie care plasează România pe locul nouă în Uniunea Europeană, arată datele Eurostat, scrie Ziarul Financiar.

Creşterea este mult mai mică faţă de cea înregistrată în Bulgaria, unde străinii au stat cu 21% mai multe zile în unităţile de cazare, potrivit Ziarul Financiar.

„Cifra de afaceri care dă putere unei industrii turistice se realizează prin sejururi de o săptămână -două, cu o medie de minimum 6-7 înnoptări per turist, iar la noi este undeva la 2-2,5. Atunci poţi să spui că ai  o industrie turistică performată şi un incoming performant. Litoralul bulgăresc este peste cel românesc şi asta se ştie. Au două mari pieţe de unde atrag turişti, de unde noi nu putem atrage, şi anume piaţa arabă şi cea rusească. De aici pleacă totul“, explică Gheorghe Fodoreanu, preşedintele fondator al comisiei de incoming din cadrul ANAT.

După Bulgaria, care conduce clasamentul creşterilor, următoarele locuri în clasament sunt ocupate de ţări precum Slovacia şi Polonia, care au consemnat un avans al numărului de nopţi de cazare a turiştilor străini cu 15%, respectiv 13%.

Cu excepţia Spaniei, toate ţările prezente în top zece creşteri ale numărului de turişti sunt din Europa Centrală şi de Est.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase