Home » D:News » Rusia a încercat să influenţeze decizia Comitetului Nobel pentru Pace

Rusia a încercat să influenţeze decizia Comitetului Nobel pentru Pace

Rusia a încercat să influenţeze decizia Comitetului Nobel pentru Pace
Publicat: 04.02.2017
Norvegia anunţă despre tentativa Rusiei a de a influenţa decizia Comitetului Nobel Norvegian, titrează presa.

Serviciile secrete norvegiene suspectează Rusia că ar fi putut influenţa decizia Comitetului Nobel pentru Pace, relatează publicaţia „NRK”.

Potrivit publicaţiei, Serviciul de Securitate din Norvegia suspectează  Rusia că a dorit să împiedice, în anul 2015, acordarea Premiului Nobel pentru Pace liderului ucrainean, Petro Poroşenko.

Se mai specifică că pe reţelele de socializare a fost postat un mesaj, semnat de Volodemir Groisman, premierul actual al Ucrainei. În mesajul respectiv acesta făcea referire la înţelegerile stabilite de Rusia cu membrii Comitetului Nobel Norvegian.

În mesaj se mai preciza că, după ce a fost făcut public anunţul privind nominalizarea preşedintelui ucrainean, Petro Porşenko, la Premiul Nobel pentru Pace, reprezentanţii Rusiei au efectuat mai multe vizite la sediile membrilor Institutului Nobel Norvegian.

De asemenea, publicaţia „NRK” anunţa că autoritaţile ruse neagă acuzaţiile, calificându-le drept «paranoia».

Sursa: Rador

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase