Home » D:News » Londra impune noi taxe şoferilor de maşini diesel. Cât costă acum o oră de parcare

Londra impune noi taxe şoferilor de maşini diesel. Cât costă acum o oră de parcare

Londra impune noi taxe şoferilor de maşini diesel. Cât costă acum o oră de parcare
Publicat: 04.02.2017
Autorităţile de la Londra au decis ca în zona din centrul capitalei britanice, Westminster, parcarea să fie mai scumpă cu 50% pentru maşinile diesel, drept măsură de reducere a poluării din metropola vest-europeană.

Decizia Consiliului Westminster City se va aplica din luna aprilie, iar maşinile diesel vor fi suprataxate 2,45 lire/oră în plus faţă de tariful standard de 4,90 lire, scrie Hot News.

Prin această măsură se doreşte descurajarea şoferilor de maşini diesel de a aduce vehiculele în zona centrală a Londrei, şi totodată în speranţa că mai multe municipalităţi din Regatul Unit vor adopta măsuri similare.

Într-o altă zonă a capitalei britanice, în Hackney, consiliul local a interzis parcarea tuturor maşinilor pe câteva străzi, cu excepţia celor electrice.

Primarul Londrei, Sadiq Khan a declarat pe 23 ianuarie că aproape 10.000 de oameni mor în fiecare an în capitală din cauza poluării atmosferice, şi anunţa investiţii de 875 milioane de lire sterline pentru îmbunătăţirea calităţii aerului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase