Home » D:News » Cum s-au proiectat mesajele de la protestele din Piaţa Victoriei

Cum s-au proiectat mesajele de la protestele din Piaţa Victoriei

Cum s-au proiectat mesajele de la protestele din Piaţa Victoriei
Publicat: 07.02.2017
Textele şi imaginile proiectate pe clădiri în Piaţa Victoriei în timpul protestelor din aceste zile au făcut înconjurul lumii. Ele au fost realizate de tineri de la Aural Eye, o firmă specializată în astfel de efecte speciale, scrie Go4it.

Pentru asta au folosit un proiector relativ comun, cu o lampă de 6.000 de lumeni, de aceea textele nu aveau o rezoluţie foarte bună. Ei au scris pe pagina lor de Facebook că i-ar fi ajutat un proiector cu lampă de cel puţin 10.000 de lumeni.

Ce echipament au folosit: un generator, un laptop şi un proiector

Un proiector profesional de mare rezoluţie oferă cele mai bune rezultate, dar acesta este scump şi costă câteva mii de dolari. Pentru evenimente de mici dimensiuni, private, poate fi folosit un proiector mai ieftin, care costă între 1.000 şi 2.000 de lei, scrie Go4it.ro.

Pentru camerele mici, există proiectoare Short Throw şi Ultra Short Throw, care pot reda imagini cu diagonala de 2,5 metri de la doar 30-40 centimetri de perete. Pentru încăperile mai mari, de tipul unei săli de evenimente, cele mai recomandate sunt proiectoarele care pot fi plasate chiar pe peretele opus celui pe care se face proiecţia. Acestea trebuie să aibă luminozitate de cel puţin 2.000 ANSI şi contrast nativ de 10.000:1. Unele modele de proiectoare dispun de tehnologie care ajustează culorile imaginilor pentru a putea fi proiectate pe un perete de orice culoare.

Articolul întreg, pe Go4it

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Proiecţie inedită pe Casa Poporului

Donald Trump a găzduit prima proiecţie oficială de film de la Casa Albă. Filmul ales de preşedinte, cu totul surprinzător

Proiecţia celui mai lung film din lume va dura o lună, iar pelicula va fi distrusă integral la final

O holograma este cea mai noua vedeta pop a japonezilor (FOTO/VIDEO)

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase