Home » D:News » Concluzie alarmantă: risipim mai multă mâncare decât se credea anterior

Concluzie alarmantă: risipim mai multă mâncare decât se credea anterior

Concluzie alarmantă: risipim mai multă mâncare decât se credea anterior
Publicat: 23.02.2017
Aproape 20% din mâncarea disponibilă consumatorilor este risipită prin supraalimentare sau aruncare, conform unui nou studiu.

Populaţia lumii consumă cu 10% mai multă mâncare decât are nevioie, în timp ce aproape 9% este aruncată, informează Science Daily.

Eforturile de a reduce miliardele de tone risipite pot îmbunătăţi accesul la hrană al tuturor.

Savanţii de la Universitatea din Edinburg au analizat zece etape cheie în sistemul global alimentar, inclusiv consumul de alimente şi creşterea şi recoltarea culturilor, pentru a cuantifica amploarea pierderilor.

Folosind datele colectate de Organizaţia Alimentaţiei şi a Agriculturii a Naţiunilor Unite, echipa a descoperit că se pierde mai multă mâncare decât s-a crezut anterior.

Aproape jumătate din culturi, adică 2,1 miliarde de tone, sunt pierdute prin supraalimentare, risipă sau ineficienţe în procesul de producţie.

Producţia de animale domestice este cel mai ineficient, cu pierderi de până la 78% sau 840 de milioane de tone de produse vegetale. Aproximativ 1,08 milioane de tone de culturi sunt folosite pentru a produce 240 de milioane de tone de produse animale, precum carne, lactate şi ouă. această etapă este responsabilă pentru 40% din totalul pierderilor culturilor recoltate, conform echipei de cercetare.

De asemenea, echipa de cercetare a recomandat să consume mai puţine produse animale, să nu risipească alimentele şi să nu depăşească nevoile nutriţionale.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Reguli esenţiale pentru o nutriţie sănătoasă. Recomandările nutriţioniştilor

Adevărul ştiinţific despre nutriţie şi sănătate: ce ar trebui să ştie toată lumea

5 mituri vechi despre nutriţie. Care sunt de fapt cele mai bune alimente pentru sănătate?

8 tendinţe „sănătoase” care ar trebui să dispară: criticile unor specialişti în fitness şi nutriţie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase