Home » D:News » Durata medie de viaţă va creşte în următorii 15 ani în mai multe ţări, inclusiv în România

Durata medie de viaţă va creşte în următorii 15 ani în mai multe ţări, inclusiv în România

Durata medie de viaţă va creşte în următorii 15 ani în mai multe ţări, inclusiv în România
Publicat: 23.02.2017
Durata medie de viaţă ar urma să crească în multe ţări, probabil inclusiv în România, până în anul 2030, urmând să depăşească nivelul de 90 de ani în Coreea de Sud, relevă un studiu elaborat de specialişti ai Colegiului Imperial Londra (ICL) şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Femeile din Coreea de Sud vor fi primele din lume care vor avea o durată medie de viaţă de peste 90 de ani”, relevă studiul, citat de BBC şi de revista The Lancet, relatează Mediafax.

Studiul anticipează că oamenii vor trăi mai mult în anul 2030, precum şi reducerea discrepanţelor între durata de viaţă a bărbaţilor şi cea a femeilor.

Principalele ţări ca medie a duratei de viaţă pentru bărbaţi ar urma să fie, în 2030, Coreea de Sud (84,1 ani), Australia (84 de ani), Elveţia (84), Canada (83,9) şi Olanda (83,7 ani). Pentru femei, clasamentul ar fi Coreea de Sud (90,8 ani), Franţa (88,6 ani), Japonia (88,4), Spania (88,1) şi Elveţia (87,7).

Durata medie de viaţă ar urma să crească şi în România până în 2030, cu aproape cinci ani, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. De altfel, România figurează printre primele zece ţări în privinţa duratei medii de viaţă a femeilor şi în primele 20 de ţări din punctul de vedere al duratei medii de viaţă a bărbaţilor. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Există o limită clară a duratei de viaţă a omului, iar aceasta a fost atinsă în urmă cu aproape 20 de ani

O descoperire extraordinară ne-ar putea extinde durata de viaţă sănătoasă cu o treime

Cât mai am de trăit? „Ceasul biologic” poate prezice durata de viaţă a oamenilor

Care este ţara în care s-a înregistrat cea mai mare durată de viaţă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase