Home » D:News » Un adolescent a descoperit un DIAMANT în timpul unei plimbări cu familia în parc – FOTO

Un adolescent a descoperit un DIAMANT în timpul unei plimbări cu familia în parc – FOTO

Un adolescent a descoperit un DIAMANT în timpul unei plimbări cu familia în parc – FOTO
Publicat: 20.03.2017
Un adolescent în vârstă de 14 ani a descoperit un diamant de mare valoare în timpul unei plimbări cu familia într-un parc din Arkansas, scrie The Telegraph.

 Kalel Langford, în vârstă de 14 ani, se plimba cu familia prin Craterul Diamantelor, un parc din statul Arkansas, când a făcut valoroasa descoperire, scrie The Telegraph.

”Se afla la câţiva paşi de un pârâu, alături de mai multe pietre de aceeaşi dimensiune”, a spus tânărul.

Adolescentul i-a arătat tatălui său descoperirea făcută, care a povestit jurnaliştilor că piatra avea o culoare ”atât de închisă”, încât la început nu erau siguri că ceea ce se afla în mâna lor era un diamant, notează Mediafax”Tot ce ştiam era că cineva trebuie să se uite cu atenţie la piatră”, a declarat acesta.

Ajunşi la Centrul de Cercetare a Diamantelor din cadrul parcului, au aflat cu surprindere că adolescentul a găsit unul dintre cele mai mari diamante din istoria parcului.

Diamantul de 7.44 carate nu a fost încă evaluat, însă se estimează că ar fi în valoare de câteva mii de lire. Kalel i-a dat numele de ”Superman”, datorită afinităţii pentru benzile desenate.

”Condiţiile erau perfecte pentru a găsi această piatră preţioasă, mai ales că în ultimul timp a plouat în zonă, iar cantităţile mari de apă pot spăla pământul şi astfel apar la suprafaţă diamante de diferite dimenisiuni”, a declarat Waymon Cox, purtător de cuvânt al parcului.

”Diamantele au o strălucire metalică şi sunt destul de uşor de identificat pe pământ. Cel găsit de Kalel este de mărimea unui bob de fasole Pinto şi are o culoare maronie, asemănătoare cu cea a cafelei. În general, acestea au un aspect îngheţat, iar forma se aseamănă cu o pernă sau cu un zmeu”, a adăugat Cox.

Acesta a catalogat diamantul ca fiind un ”obiect extraordinar”.

”A fost visul lui Kalel să viziteze Craterul Diamantelor, iar acum va rămâne o parte remarcabilă din istoria acestui parc. Suntem foarte bucuroşi pentru el”, a conchis Waymon Cox.

Vă recomandăm să citiţi şi aceste articole:

Cele mai mici fire din lume au fost create din particule de diamant

Descoperire impresionantă: un diamant excepţional, de 232 de carate, a fost găsit lângă Pretoria

Al doilea diamant ca mărime din lume, evaluat la 70 de milioane de dolari, va fi scos la licitaţie. A fost descoperit în urmă cu câteva luni

Diamant gigant de origine extraterestra

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase