Home » D:News » Agenţia de spionaj de miliarde de dolari pe care nimeni nu o cunoaşte

Agenţia de spionaj de miliarde de dolari pe care nimeni nu o cunoaşte

Agenţia de spionaj de miliarde de dolari pe care nimeni nu o cunoaşte
Publicat: 04.04.2017
La aproximativ 20 de kilometri distanţă de Washington se află sediul uriaş al unei agenţii de spionaj despre care puţini ştiu că există, potrivit foreignpolicy.com

Chiar şi Barack Obama, la cinci luni după ce şi-a început mandatul de preşedinte, părea să nu ştie despre existenţa acesteia, aspect care reiese dintr-o filmare apărută în media. Filmarea arată cum, aflat într-o vizită la restaurantul Five Guys, în mai 2009, preşedintele a întrebat un client care lua masa cu ce se ocupă. ”Lucrez la NGA, National Geospatioal-Intelligence Agency”, a răspuns bărbatul.

Obama părea să nu ştie despre ce este vorba: ”Explică-mi cu ce se ocupă această National Geospatial…”, a spus el, fără să termine numele instituţiei. Opt ani mai târziu după ce această filmare a fost făcută public, NGA rămâne una dintre cele mai puţin cunoscute agenţii de spionaj din Statele Unite ale Americii, aflându-se în aceeaşi categorie cu Central Intelligence Agency şi National Security Agency.

În ciuda faptului că agenţia nu este foarte cunoscută, sediul central al agenţiei este a treia cea mai mare clădire din zona metropolitană a Washingtonului, fiind mai mare decât sediul central al CIA şi chiar şi decât capitolul american.

Citeşte continuarea pe Business Magazin.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum au ajuns jucăriile sexuale metode de spionaj. Ce informaţii transmit despre utilizatori

Cercetătorii din SUA au găsit soluţia perfectă pentru ca radarul să nu te poată detecta. Metoda, inspirată de la avioanele de spionaj

Spionajul electronic – cea mai importantă armă a secolului al XXI-lea?

Cum te pot urmări şi filma criminalii cibernetici, prin intermediul dispozitivelor inteligente

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase