Home » D:News » Imagini INCREDIBILE cu oraşul fantomă, Fukushima, la şase ani de la dezastrul nuclear

Imagini INCREDIBILE cu oraşul fantomă, Fukushima, la şase ani de la dezastrul nuclear

Publicat: 19.04.2017
Fukusima a devenit un oraş fantomă, cei 100.000 de locuitori fiind evacuaţi acum şase ani în urma accidentului nuclear de la Fukushima-Daiichi. Accesul în zonă este interzis din cauza nivelului crescut de radiaţii, dar un fotograf a ignorat riscurile şi s-a decis să imortalizeze oraşul părăsit.

Fukushima a fost devastat de către un cutremur cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter, în urma căruia s-a produs un accident nuclear la fel de puternic, relatează Unilad. Din acel moment accesul în zonă a devenit interzis. 

Keow Wee Loong nu a ţinut cont de avertismente şi a pătruns în municipiu anul trecut pentru a surprinde în imagini tot ce a rămas în urma dezastrului. El susţine că o descoperit animale sălbatice, luminile de trafic fiind complet funcţionale, iar revistele pornografice nedesfăcute erau aşezate pe rafturile magazinelor. 

De-a lungul celor şase ani, calendarele din Fukushima au rămas îngheţate în timp, pagina cu luna martie 2011 nefiind niciodată întoarsă. Animalele sunt singurele creaturi vii care circulă prin municipiu, multe dintre ele fiind însă moarte, aflate în descompunere, descrie fotograful municipiul. 

După cutremurul puternic, un tsunami de 15 metri a provocat oprirea energiei electrice, fapt ce a afectat procesul de răcire al reactoarelor din cadrul centralei atomice electrice, astfel a fost provocat un accident nuclear cu o intensitate de 7 pe scala INES. 

Fotograful Keow Wee Loong a reuşit să treacă de gărzi, de porţile din metal şi a fost alergat de animalele sălbatice în încercarea de a pătrunde în oraş dintr-un simplu motiv ,,pură curiozitate umană.”

,,Am mers să realizez fotografii acolo deoarece am înţeles că guvernul doreşte să redeschidă Fukushima anul acesta,” spune Loong. 

Recent, oraşul Namie, unul dintre cele mai afectate de dezastrul de la Fukushima, a fost redeschis. 

Vă recomandîm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase