Home » D:News » Cum ne afectează sănătatea produsele consumate în perioada Paştelui

Cum ne afectează sănătatea produsele consumate în perioada Paştelui

Cum ne afectează sănătatea produsele consumate în perioada Paştelui
Publicat: 15.04.2017
Sărbătorile aduc pe masa românilor bucate alese. Medicul nutriţionist Luminţa Florea spune ce putem alege din acest belşug gastronomic, tocmai pentru a nu transforma tradiţia într-o ameninţare pentru sănătatea noastră.

1. Drob de pui/ curcan/ miel

„În funcţie de tipul de carne folosit pentru preparare poate fi mai uşor sau mai dificil de digerat. Conţinut caloric aproximativ: 100 g drob de pui =  130 kcal; 100 g drob de curcan =  170 kcal.  Se face şi din carne de miel/ ied – 100 g drob de miel =  260 kcal; 100 g drob de ied =  220 kcal.

Se poate servi la masa de dimineaţă, prânz sau cină alături de branză, ouă fierte şi multe legume de sezon (roşii, castraveţi, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde), ca fel principal, fără garnitură de pâine”,  subliniază medicul Luminţa Florea.

2.  Friptura de miel/ ied la cuptor

„Dacă se foloseşte carne grasă, bine împănată cu grăsime, aceasta devine greu de digerat, cu un necesar crescut de sucuri digestive din partea stomacului şi pancreasului. Conţinut caloric aproximativ: 100 g friptură de miel = 260 kcal; 100 g friptura de ied =  220 kcal.

Se poate servi la masa de prânz ca fel principal (o porţie de 150 – 200 g), simplă  sau cu o garnitură mică (100 g) de cartofi copţi la cuptor sau orez simplu, fără pâine şi alături de o salată generoasă din legume proaspete de sezon (roşii, castraveţi, ardei, ridichi, ceapă verde, usturoi verde) sau cu o salată de murături”, spune medicul Luminţa Florea, informează CSID.

Citiţi mai multe pe CSID

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase