Home » D:News » Taiwan a interzis consumul de carne provenită de la pisici sau câini

Taiwan a interzis consumul de carne provenită de la pisici sau câini

Taiwan a interzis consumul de carne provenită de la pisici sau câini
Publicat: 14.04.2017
O nouă lege adoptată miercuri în Taiwan interzice cumpărarea, deţinerea şi consumul de carne de câine şi de pisică. Legea a fost dată din cauza presiunii exercitate de apărătorii animalelor, care sunt victimele unor asemenea acte de cruzime.

Cumpărarea sau deţinerea acestor tipuri de carne sunt interzise, de asemenea, sub sancţiunea unei amenzi care poate ajunge până la echivalentul a 7.715 euro. Noua lege prevede doi ani de închisoare şi o amendă care poate ajunge până la 61.700 de euro ca pedeapsă maximă pentru orice persoană care a ucis sau a abuzat aceste animale, iar în cazul recidiviştilor pedeapsa se dublează. „Noua lege arată că Taiwanul este o ţară în care societatea este extrem de preocupată de bunăstarea animalelor în cauză”, a declarat Wang Yu-min, cel care a depus proiectul de lege, relatează Rador.

Consumul cărnii de câine şi pisică era răspândit de decenii în Taiwan, ca şi în alte ţări din Asia, înainte de a deveni din ce în ce mai rar. O serie de cazuri, care au ilustrat maltratarea animalelor, au permis, de asemenea, o mai bună sensibilizare a populaţiei în legătură cu necesitatea unei legislaţii pentru protecţia animalelor. Anul trecut, armata a trebuit să îşi ceară scuze după lansarea unui film care prezenta trei soldaţi care torturau şi strangulau un câine fără stăpân, cu un lanţ de fier. Această situaţie a dus la multe proteste stradale.

Vă recomandăm să citiţi şi umătoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase