Home » D:News » Cum omoară ”mama tuturor bombelor”, lansată de americani în Afganistan. Nici supravieţuirea nu este nemaipomenită

Cum omoară ”mama tuturor bombelor”, lansată de americani în Afganistan. Nici supravieţuirea nu este nemaipomenită

Cum omoară ”mama tuturor bombelor”, lansată de americani în Afganistan. Nici supravieţuirea nu este nemaipomenită
Publicat: 15.04.2017
Recent, SUA a lansat cea mai puternică armă non-nucleară asupra Statului Islamic în Afganistan, regiunea Nangarhar. Pentagonul estimează că 800 de terorişti erau în acea regiune.

Bomba numită şi GBU-43 cântăreşte aproape 10 tone, are aproape 10 metri lungime şi eliberează o forţă explozivă imensă în secundele de după detonare, distrugând clădiri, tuneluri şi poate incinera persoanele din jur, relatează Daily Mail.

„Mama tuturor bombelor” incinerează şi vaporizează totul pe o rază de 10 metri în momentul detonării.

Arma este extrem de eficientă în tuneluri, aşa cum s-a întâmplat şi în Afganistan. În momentul exploziei, tot oxigenul ar fi forţat să iasă din tuneluri, sufocând militanţii Statului Islamic, provocând implozii ale plămânilor.

Unda de şoc se propagă cu viteza sunetului pe o distanţă de 1,5 kilometri, distrugând clădiri şi, practic, tot ce-i stă în cale. Urechile ar sângera şi organele interne ar fi zdrobite de forţa undei. Pe o rază de 3,2 kilometri, oamenii şi-ar pierde auzul.

Este evident că cei care ar supravieţui ar rămâne cu sechele permanente, atât fizice, cât şi psihologice.

Craterul rămas în urma exploziei are un diametru de aproximativ 90 de metri.

Bomba, care are 8,5 tone de explozibil, este clasificată ca fiind termobarică, „termo” de la temperatură şi „baric” de la presiune. Are două faze de detonare. Prima împrăştie praf fierbinte de aluminiu, iar a doua absoarbe oxigenul din tuneluri pentru ca imediat să se transforme în undă de şoc. Atât implozia, cât şi explozia cauzează răni interne masive celor care au supravieţuit primei faze a bombei, cea de incinerare.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Ce efecte are gazul sarin, compusul chimic despre care se crede că a fost folosit în Siria

Care este diferenţa dintre bomba atomică şi bomba cu hidrogen?

Prima bombă cu hidrogen din istorie. În doar o secundă, ”Mike” a demonstrat că este de sute de ori mai puternică decât bombele atomice detonate în Japonia

HARTA interactivă în care sunt marcate toate exploziile nucleare produse de-a lungul timpului – VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase