Home » D:News » Tehnologia duce la creşterea stresului

Tehnologia duce la creşterea stresului

Tehnologia duce la creşterea stresului
Publicat: 19.04.2017
Europenii cred că tehnologia din locuinţe generează o viaţă stresantă şi complicată, relevă un studiu realizat de E.ON. Cu toate astea, două treimi din populaţie consideră că aceasta aduce şi îmbunătăţiri în ceea ce priveşte confortul şi economisirea de energie.

Cei care critică cel mai mult introducerea tehnologiei în casă sunt maghiarii şi britanicii, aproape jumătate dintre respondenţi (46% dintre cei chestionaţi în fiecare dintre cele două ţări) afirmând că aceasta le face viaţa mai complicată. Mai mult de jumătate dintre maghiari (52%) consideră că, din acest motiv, vieţile lor sunt mai afectate de stres decât în urmă cu zece ani. Totodată, viaţa a devenit mai stresantă şi pentru 51% dintre cehii participanţi la studiu, scrie Gândul.

Totuşi, creşterea utilizării tehnologiei în gospodării are şi o parte pozitivă. În ansamblu, circa două treimi dintre respondenţi au admis că tehnologia asigură un confort sporit şi că ajută la îmbunătăţirea eficienţei energetice. Cei mai mari susţinători în acest sens sunt italienii şi turcii, 87%, respectiv 84% dintre ei susţinând că tehnologia le face viaţa mai uşoară.

Românii se clasează pe locul al 3-lea, 81% dintre respondenţi considerând că utilizarea tehnologiei în casă le uşurează viaţa de zi cu zi. În acelaşi timp, aproximativ o treime dintre respondenţi cred că aceasta duce şi la creşterea stresului. Totodată, 75% dintre români sunt de părere că tehnologia ajută la economisirea de energie, ideea fiind împărtăşită de 64% dintre germani şi 46% dintre suedezi.


 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase