Home » D:News » Muzeul Naţional de Geologie îşi deschide porţile pentru public de Ziua Pământului

Muzeul Naţional de Geologie îşi deschide porţile pentru public de Ziua Pământului

Muzeul Naţional de Geologie îşi deschide porţile pentru public de Ziua Pământului
Publicat: 20.04.2017
Muzeul Naţional de Geologie îşi deschide porţile pentru public pe 22 aprilie, între orele 11.00-15.00, pentru a marca evenimentul “Ziua Pământului.” Specialiştii vor ghida participanţii prin toată istoria Terrei printr-un tur gratuit al muzeului.
S-a născut acum 4.5 – 5 miliarde de ani, în urma unei explozii violente numită Big-Bang. A fost la început ca o minge de foc, acoperită de vulcani care aruncau nori de vapori şi de gaze, scrie Mediafax. Aceştia, s-au adunat într-un strat gros, care a împedicat pătrunderea razelor Soarelui. Pe măsură ce stratul se îngoşa şi se răcea, aburii s-au transformat în picături de apă şi a început să plouă.
 
A plouat mii de ani, iar sfera de foc a început să se răcească; aşa s-au format primele oceane şi primele zone de uscat. In oceanul primordial a apărut viaţa, primele creaturi fiind compuse dintr-o singură celulă. Milioane de ani mai târziu, unele bacterii (algele verzi-albăstrui) au început să se folosească de lumina Soarelui pentru a se hrăni.
 
A apărut oxigenul, care a dat naştere stratului de ozon, iar formele de viaţă au început să se diversifice şi să ocupe tot mai mult spaţiu. După sute de milioane de ani s-a format primul continent (Pangeea). Apoi au apărut forme de viaţă evoluate, care au “urcat” din mare pe uscat. 
Citeşte continuarea pe Mediafax.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase