Home » D:News » (P) Ştiinţa din spatele loviturilor lui Pele

(P) Ştiinţa din spatele loviturilor lui Pele

Publicat: 21.04.2017
Când te gândeşti la Pele, golgheterul all-time al naţionalei Braziliei, Legenda Fotbalului sau Jucătorul Secolului, inevitabil te întrebi cum a reuşit această personalitate marcantă a fotbalului să înscrie 1281 goluri în cele 1363 de meciuri jucate.

Cum reuşea el acel dribling extraordinar, de aproape jumătate de teren? Cum reuşea el să execute acea lovitură foarfecă care, de cele mai multe ori, se materializa şi într-un gol?

Inevitabil, ne-am întrebat şi noi acelaşi lucru şi ne-am pus problema şi din perspectiva noastră, a jurnaliştilor descoperă.ro, în sensul în care am vrut să vedem dacă a existat vreo ştiinţă în spatele acestor lovituri de excepţie ale marelui fotbalist al tuturor timpurilor.

Ştim cu ţoţii că Pele a impresionat o lume întreagă cu  loviturile lui extrem de reuşite de-a lungul carierei sale de fotbalist, fiind înscris astfel şi în Guiness Book.

Se pare că mişcările executate de Pele pe teren au fost patentate şi transpuse în scheme logice şi bine definite pentru a putea fi utilizate şi în antrenamentele generaţiilor următoare. Una dintre acestea este celebra mişcare run-around, menită să treacă de un adversar şi să ajungă cât mai aproape de poartă. Pele o folosea des, mai ales în Campionate, pentru a reuşi să ţină adversarul la distanţă când era în posssesia balonului, driblând, iar la o distanţă rezonabilă şuta către poartă, de cele mai multe ori, balonul trecând de portar şi Regele înscriind.

Pele a revoluţionat lumea fotbalului cu stilul lui de joc, electric, creativ şi extrem de atletic. Măreţia mişcărilor şi loviturilor lui Pele a venit, deci, din pasiunea imensă şi munca neîncetată depusă de Pele, încă din copilărie.

Faptul că nu avea minge când era mic, pentru că părinţii nu-şi permiteau să îi cumpere una, nu l-a împiedicat să joace  fotbal cu o înverşunare atipică pentru un copil de 6, 7 ani. Juca cu şosetă plină cu cârpe sau cu grapefruit-uri, pe străzile şi maidanele micuţului oraş brazilian în care s-a născut, Tres Coracoes. Când l-a prezentat managementului echipei Santos, Waldermar de Brito, cel care l-a descoperit, le-a spus oficialilor echipe: iată-l pe care care va fi cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Şi aşa a fost!

Astăzi, Pele e recunoscător pentru tot ceea ce a primit de la lumea fotbalului şi este bucuros că, o dată în plus, are ocazia de a oferi ceva înapoi fanilor săi, aşa cum spune chiar el în cadrul parteneriatului recent cu Snickers.

Snickers a încheiat un parteneriat cu cel mai mare jucător de fotbal al tuturor  timpurilor, legenda fotbalului , Pelé. În cadrul noii campanii „Joacă fotbal ca Pelé”, trei români vor avea şansa de se întâlni, faţă în faţă, cu cel mai mare jucător de fotbal din lume, pe stadionul Olimpic din Barcelona  şi – mai mult – de a avea un antrenament cu celebrul fotbalist. 
Tot ce trebuie să facă fanii sportului rege este să se înscrie în concurs între 24 Aprilie şi 18 Iunie  şi să încarce un video sau o poză cu cea mai bună lovitură de fotbal a lor, executată în stilul lui Pelé, pe pagina de Facebook Snickers România.

Echipele formate din 3 jucători care vor îşi vor dovedi abilităţile de a juca în echipă şi de a fi inventivi, atribut tipic pentru jocul lui Pelé, au cele mai mari şanse de a câştiga. Jucătorii trebuie să filmeze un video sau să fotografieze, într-un mod creativ,  trick-ul lor preferat de fotbal, alături de batonul de ciocolată Snickers şi să îl încarce pe pagina de Facebook Snickers România.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase