Home » D:News » Locuri pe care trebuie să le vizitezi atunci când călătoreşti în Londra, dar şi pe ce să nu îţi cheltuieşti banii

Locuri pe care trebuie să le vizitezi atunci când călătoreşti în Londra, dar şi pe ce să nu îţi cheltuieşti banii

Locuri pe care trebuie să le vizitezi atunci când călătoreşti în Londra, dar şi pe ce să nu îţi cheltuieşti banii
Publicat: 14.05.2017
Cei care doresc să viziteze Londra şi au doar câteva zile la dispoziţie trebuie să-şi facă o listă scurtă cu obiectivele turistice. Cea mai ieftină intrare costă nouă lire sterline, adică aproximativ 11 euro

Cu siguranţă, nu trebuie ratat Palatul Parlamentului (House of Parliament sau Palatul Westminster). Turul clădirii ce are o istorie de aproape 1000 de ani, include şi accesul în Camera Lorzilor şi Camera Comunelor. Prin culoarele întunecate au trecut pe rând regii Marii Britanii, şefii guvernelor, dar şi arhiepiscopi ai Bisericii Anglicane. Pe scurt, o istorie trăită pe viu, care trebuie completată cu o vizită la Westminster Abbey, clădire situată în imediata vecinătate a Parlamentului.

Acesta este locul unde se află înmormântaţi regii Marii Britanii, scriitori (Charles Dickens, Jane Austen etc), dar şi Isac Newton, Charles Darwin etc. Iar, ora exactă va fi dată de bătrânul Big Ben ce veghează deasupra Tamisei, dar şi a celor două clădiri ce adăpostesc o parte din istoria britanică.

Turul ghidat pentru vizitarea Palatului Parlamentului costă 18,5 lire, iar pentru Westminster Abbey 20 de lire. Copiii care nu au împlinit 16 ani beneficiază de reduceri la accesul de la toate obiectivele turistice. Pentru a evita aglomeraţia, este recomandat să cumpăraţi biletele online, care de multe ori sunt mai ieftine decât cele achiziţionate la ghişeu.

Chiar dacă nu este în vecinătate, nu trebuie ratată schimbarea gărzii de la Buckingham. Turiştii pot asista gratuit la acest „spectacol”, în fiecare zi (cu unele excepţii), în jurul orei 11.30. Iar, în apropiere se află High Park, o oază de verdeaţă în mijlocul unuia dintre cele mai aglomerate oraşe din Europa.

Citeşte continuarea pe Mediafax

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase