Home » D:News » Cutremur de 4,7 în România. S-a simţit în Bucureşti şi în alte oraşe din întreaga ţară, dar şi la Chişinău

Cutremur de 4,7 în România. S-a simţit în Bucureşti şi în alte oraşe din întreaga ţară, dar şi la Chişinău

Cutremur de 4,7 în România. S-a simţit în Bucureşti şi în alte oraşe din întreaga ţară, dar şi la Chişinău
Publicat: 19.05.2017
Un cutremur cu magnitudinea de 4,7 a avut loc vineri seară, 19 mai 2017, în zona Vrancea. Cutremurul s-a simţit la Bucureşti, dar şi la Chişinău.
Institutul Naţional pentru Fizica Pământului informează că seismul cu magnitudinea 4,7 pe scara Richter s-a produs la ora 23:02:36(ora Romaniei), în Zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 118.7 km.
 
INFP a anunţat iniţial o magnitudine de 4.7 pe scara Richter, dar a fost revizuită ulterior la 4,5 şi apoi s-a revenit la 4,7.
 
Şi Centrul Seismologic Meriteranean-European a anunţat iniţial că este vorba despre un cutremur de 4,4, iar apoi a schimbat magnitudinea la 4,5.
 
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Odobeşti(34km), Panciu(42km), Râmnicu Sărat(45km), Focşani(47km), Mărăşeşti(53km).
 
Seismul a fost resimţit şi în Capitală, Constanţa, Vaslui, Chişinău, Galaţi, Bacău, Braşov, Vâlcea, Olteniţa, Iaşi.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase