Home » D:News » TRUCUL incredibil care te scapă de mâncatul excesiv. E mult mai simplu decât crezi

TRUCUL incredibil care te scapă de mâncatul excesiv. E mult mai simplu decât crezi

Publicat: 23.05.2017
Un expert culinar din Olanda s-a gândit la o soluţie pentru a-i ajuta pe oameni să mănânce mai puţin şi să slăbească fără a întâmpina dificultăţi, informează CSID.

Un expert culinar din Olanda s-a gândit la o soluţie şi chiar a găsit-o: a inventat nişte obiecte inedite care imită anumite mâncăruri, cum ar fi pastele sau delicioasa îngheţată.

Plasat în mijlocul farfuriei, un astfel de obiect oferă creierului informaţia că mâncarea e îndestulătorare şi, astfel,  vei mânca mai puţin, dar te vei sătura.

Obiectele denumite Volumes au fost create de Marije Vogelzand, un expert culinar, pentru a-i ajuta pe oameni să mănânce mai puţin. 

„Farfuriile mari pe care aşezăm mâncarea ne păcălesc creierul că trebuie să mâncăm mai mult. Dacă farfuria nu este în întregime umplută cu mâncare, atunci creierul nostru va percepe că nu îi dăm suficientă hrană”, spune ea.

Mulţi dintre noi ne bazăm pe volum, de unde şi denumirea obiectelor ingenioase. Doar atunci când vedem multă mâncare vom percepe senzaţia de saţietate. 
 
Aceste dispozitive din silicon, în diverse forme şi culori, îţi vor îndrepta atenţia către aspectul preparatului din farfurie şi, astfel, creierul primeşte semnalul că ai mâncat suficient. 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase