Home » D:News » De ce nu trebuie să ascultăm muzică atunci când încercăm să ne concentrăm

De ce nu trebuie să ascultăm muzică atunci când încercăm să ne concentrăm

De ce nu trebuie să ascultăm muzică atunci când încercăm să ne concentrăm
Publicat: 23.05.2017
Întrebat de multe persoane care este cel mai potrivit gen muzical pentru a-ţi păstra capacitatea de concentrare în timpul serviciului sau atunci când ai de învăţat, un specialist în psihologie cognitivă a dat un răspuns care ne poate uimi, dar care are o motivaţie precisă.

Legătura dintre muzică şi eficienţă nu este una nici pe departe pozitivă, scrie Gândul

Daniel Levitin, specialist în psihologie cognitivă, a explicat pentru Business Insider că muzica este un lucru teribil atunci când vrem să ne concentrăm. 

„Există mii de studii care arată că dacă încercăm să ne concentrăm şi credem că vom face acest lucru dacă ascultăm muzică, nu facem altceva decât să obţinem performanţe mai slabe”, explică psihologul. 

Acesta susţine că, chiar dacă muzica ne ajută să percepem acea activitate ca fiind una mai plăcută, efectul real este cu totul altul. De fapt, muzica ne distrage atenţia, ne face să ne relaxăm şi să nu ne mai concentrăm deloc la sarcinile pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. 

„Ceea ce ar trebui să facem este să luăm pauze la câteva ore şi să ascultăm muzica preferată în aceste pauze şi, atunci când ne întoarcem la muncă, să ne simţim revigoraţi şi pregătiţi să facem faţă provocărilor”, este sfatul specialistului. 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase