Home » D:News » Motivul pentru care bărbaţii ar trebui să ţină un jurnal

Motivul pentru care bărbaţii ar trebui să ţină un jurnal

Motivul pentru care bărbaţii ar trebui să ţină un jurnal
Publicat: 29.05.2017
Trecerea pe hârtie a gândurilor care ne apasă poate avea beneficii însemnate la nivel mental, dar şi fizic, iar bărbaţii au cea mai mare nevoie de acest lucru, potrivit unui editorial semnat de Ollie Aplin în The Guardian.

Istoria este plină de bărbaţi care au ţinut jurnale, de la Ernest Hemingway, Bruce Lee la Winston Churchill şi Thomas Jefferson. Atât de diferiţi şi totuşi, împărtăşind un lucru în comun: toţi patru au ales să consemneze în scris întâmplările prin care au trecut, scrie Gândul.

Profesorul James Pennebaker, specializat în psihologie socială la Universitatea din Texas, şi-a petrecut mulţi ani analizând cum expunerea pe hârtie a gândurilor şi sentimentelor poate influenţa organismul. În cartea „A te deschide prin a scrie”, semnată alături de Joshua Smyth, Pennebaker susţine că scrisul expresiv poate îmbunătăţi starea de sănătatea şi ameliora suferinţa emoţională.

„Scrisul implică structurarea şi organizarea acelor senzaţii de anxietate.Te ajută să le depăşeşti”, susţine Pennebake.

De aceea efectul jurnalelor poate fi atât de puternic în rândul bărbaţilor. Principala cauza în rândul mortalităţii la bărbaţii între 20 şi 49 de ani este suicidul. În timp ce 67% din femei aleg să povestească prin ceea ce trec, când se simt deprimate, doar 55% din bărbaţi aleg să se încreadă în cineva pentru a se confesa.

Lucrurile par, însă, să se schimbe, cel puţin la nivel public, persoane precum Rio Ferdinand şi chiar Prinţul Harry alegând să îşi spună povestea în demersul de a încuraja oamenii să caute ajutor şi să vorbească despre problemele lor. 

 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase