Home » D:News » Competiţia pentru studenţi ”Autonomous Driving” şi-a desemnat câştigătorii

Competiţia pentru studenţi ”Autonomous Driving” şi-a desemnat câştigătorii

Publicat: 02.06.2017
Competiţia pentru studenţi ”Autonomous Driving”, organizată de Porsche Engineering Romania, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, a ajuns la final şi şi-a desemnat câştigătorii.
În ultimele patru săptămâni, şapte echipe de studenţi la inginerie de la universităţile din Cluj au lucrat la dezvoltarea unui software original pentru o machetă autonomă, scara 1:18. În cadrul competiţiei oficiale, machetele s-au confruntat pe un circuit de test şi au fost supuse la o serie de probe. Cea care a reuşit să convingă juriul şi să obţină locul I este echipa ”Bits Please”, formată din studenţi de la UTCN.

La începutul lunii aprilie, Porsche Engineering Romania şi partenerul său academic, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, au lansat prima competiţie pentru studenţi pe tema vehiculelor cu pilotare automată. Concursul s-a adresat studenţilor de la programele de licenţă şi masterat de la toate universităţile din Cluj. Participanţii au avut, astfel, oportunitatea de a aplica cunoştinţele teoretice într-un proiect practic şi, cel mai important, să primească feedback din partea inginerilor cu experienţă ai Porsche.

”Această competiţie pentru studenţi reprezintă o oportunitate foarte bună, prin care studenţii ambiţioşi au şansa de a experimenta ingineria software în mod direct”, spune Dirk Lappe, Managing Director Porsche Engineering Group. ”Studenţii participanţi au muncit din greu la acest proiect, iar rezultatele sunt foarte bune”.
 
 
Săptămâna trecută, participanţii şi-au susţinut proiectele în faţa juriului format din profesori ai Universităţii Tehnice şi ingineri de la Porsche Engineering Romania. Ulterior, machetele au fost testate pentru rulare pe circuit şi pentru evitarea unor obstacole statice. 
 
”Numărul ridicat de participanţi indică faptul că, în rândul studenţilor, există o motivaţie tot mai mare pentru proiecte aplicate. Ei caută tot mai frecvent oportunităţi extracuriculare de a învăţa şi de a câştiga experienţă în domeniul ingineriei software”, spune Marius Mihailovici, General Manager Porsche Engineering Romania. ”Profilul lor este exact profilul candidaţilor pe care noi ni-i dorim pentru subsidiara noastră din Cluj – oameni talentaţi, motivaţi şi dornici să înveţe.
 
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Porsche Engineering Romania au devenit parteneri la începutul anului 2016, cu scopul de a dezvolta mediul academic din Cluj-Napoca în domeniul ingineriei auto şi de a le oferi studenţilor oportunităţi de învăţare aplicată, precum şi oportunităţi de carieră. 
 
”Competiţia pentru studenţi organizată în parteneriat cu Porsche Engineering a fost următorul pas în cadrul acestei cooperări de succes. Sunt foarte bucuros să văd că parteneriatul nostru dă roade la orice nivel,” confirmă Prof. Dr. Vasile Topa, rectorul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase