Prima pagină D:News

A fost furat creierul unuia dintre cei mai veneraţi sfinţi din Italia

Redactia Descopera.ro | 06.07.2017 | ● Vizualizări: 1133
Credit: Wikipedia     + zoom
Galerie foto (1)

Poliţia de lângă Torino, din nordul Italiei, a dispus de toate mijloacele necesare pentru a-l prinde pe hoţul care a furat creierul lui Giovanni Bosco (Don Bosco).

Hoţul a intrat în biserică vinerea trecută şi a plecat cu o cutie de sticlă ce conţinea relicva sfântului, scrie USA Today, scrie Mediafax.

Duminică, pelerinii au mers la basilica Don Bosco ca să se roage pentru întoarcere acestuia.

“L-am poftit pe cel care a furat relicva să o înapoieze fără nicio condiţie, să încheiem acest capitol dureros şi să continuăm să onorăm memoria lui Don Bosco aşa cum se cuvine, aici în locul său natal”, spune arhiepiscopul Cesare Nosiglia din Torino.

Don  Bosco este venerat pentru că şi-a dedicat viaţa ajutându-i pe cei săraci, dar mai ales pe copii. Era considerat părintele tineretului.
S-a născut în Castelnuovo în 1815, a murit în 1888, iar în 1934 a fost canonizat.

Poliţia se teme însă că hoţul va cere o recompensă pentru a returna creierul sfântului. De asemenea, în presa in Italia există speculaţii potrivit cărora ar putea fi folosit în vreun ritual satanic în care simbolurile creştine sunt distruse.

Moaştele sunt adesea expuse în bisericile catolice din Europa. De asemena, sunt tot la fel de mult vizate de hoţi. În 2014, o eprubetă cu sângele Papei Ioan Paul al-II-lea a fost furată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Calugarul cu “moaste incerte” in geamantan

Încă o descoperire uimitoare făcută de arheologi în Mormântul Sfânt

Cum arată ''cel mai sfânt loc din lume''

Top 10 - Sfinti neobisnuiti in panteonul crestin

 

Tag-uri: sfant | moaste | torino | don bosco